Trafik Haftası Kutlandı

Pazar'da Karayolları Güvenliği ve Trafik Haftası İlçe Emniyet Müdürlüğü ile İlçe Jandarma Trafik Timleri tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

YÖREDEN HABER 7.05.2014 18:30:54 16 0
Trafik Haftası Kutlandı
Naci GÜVEN
İlçe Meydan Parkı’nda başlayan törene Belediye Başkan Vekili Fahrettin Yaşar Hoşver, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük, Şoförler Odası Başkan Yardımcısı Osman Yüksel, Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan, kamu kurum ve siyasi parti kuruluşlarının temsilcileri, dernek başkanları ile öğrenciler katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İlçe Trafik Şube Büro amiri Mustafa Karaca, Türkiye’nin en önemli sorunlarından birinin trafik kazaları olduğunu ifade ederek, vatandaşlara verilecek eğitim ile kazaların azaltılabileceğini söyledi.

Karaca, her yıl binlerce vatandaşın trafik kazalarında hayatlarını kaybettiğini belirterek, “Kazalarda 10 binlerce kişide yaralanmakta veya sakat kalmaktadır. Trafik kazaları ülkemizin olduğu kadar ilçemizin de önemli bir sorunudur. Yapılan istatistiklere baktığımızda maddi hasarlı kazalar hariç olmak üzere 2013 yılında ilçemizde ölümlü kaza olmamakla birlikte 25 yaralanmalı trafik kazası meydana gelmiş bu kazalarda 32 vatandaşımız çeşitli şekillerde yaralanmıştır” şeklinde konuştu.

Program, ilçede yılın örnek Polisi seçilen Gülay Şahinkaya'ya ve Jandarma Trafik Timinden Kıdemli Astsubay Ahmet Mesut Kılınç’a başarı plaketleri protokol tarafından verildi. Ardından Trafik Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere de ödülleri verildi.

Pazar’da yılın örnek sürücü ödülü ise 30 yıldır kazasız ve cezasız ticari araç sürücüsü Şaban Ali Kaşoğlu’na verildi.
 






Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI