Terminaller Hareketlendi: Bilet Fiyatları Tavan Yaptı.

Pazar Lüks Karadeniz Seyahat Otobüs İşletmesi Müdürü Ayşe Sarıgül, “Koronavirüs (Covit-19) virüsü dolaysıyla sıkıntılar yaşadık."

YÖREDEN HABER 22.05.2020 11:56:47 50 0
Terminaller Hareketlendi: Bilet Fiyatları Tavan Yaptı.

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Pazar Lüks Karadeniz Seyahat Otobüs İşletmesi Müdürü Ayşe Sarıgül, “Koronavirüs (Covit-19) virüsü dolaysıyla sıkıntılar yaşadık. Sadece ülkemizi değil, tüm dünyayı etkisi altına alan virüs, bir yandan işlerimizi, diğer yandan sağlık ve psikolojimizi etkiledi, firma olarak da bayağı sıkıntılar yaşadık.2 ay süreyle kontak kapattık bu süreçte biz ve bizimle çalışan arkadaşlarımız maddi ve manevi sıkıntılar yaşadık.” dedi.

Sarıgül, “Yeni alınan kararlarla Cumhurbaşkanımızın Çay üreticileri hakkında yapmış olduğu açıklamalardan sonra İl dışında bulunan yöremiz insanlarının seyahatleri için, tüm Türkiye’de bulunan firmamıza ait yazıhaneleri açmış bulunmaktayız. İllerde Valilerimiz, ilçelerde kaymakamlarımızın buna bağlı kolluk kuvvetlerinin destekleriyle il dışından gelen yolcularımıza bir yandan ilçemize “hoş geldiniz” diyerek, diğer yandan da onlara köy ve mahallelerindeki ikamet yerlerine gitmeleri için taksi temin ederek adreslerine gönderiyoruz. Bu süreçte 14 gün karantina altında kalacaklar ve çaylarını da rahatça biçebileceklerdir.” ifadesini kullandı.

Otobüs şoförü Yücel Yörükçü,8 yıldır bu firmaya hizmet veriyorum. Otobüslerde Koronavirüs tedbirlerini almış bulunmaktayız.46 kişilik otobüse 23 yolcu alıyoruz. Her koltukta birer kişi oturuyor. Bu yüzden fiyatlarda arttı. ANKARA 250 TL, İSTANBUL GİDİŞ 300,GELİŞ 35 TL, İZMİR 400 TL, ANTALYA 400 TL, BURSA 350 TL olarak belirlendi.” dedi

İşletme Müdürü Ayşe Sarıgül, yaptığı açıklamalarda seyahat edecek yolculara yeni uygulamalar hakkında şu bilgilere yer verdi.

Seyahatlerimiz koronavirüsten dolayı kısıtlanmıştı. Yasak 20.05.2020 itibarıyla kalkınca bizim firmamıza ait 27 aracımız farklı illerden yolcularımızı ilçemize getirdi. Araçlarımızda sosyal mesafeyi koruyoruz. Otobüslerin yolcu kapasitesine göre yolcular alınıyor. Bunun dışında yolcu alınmıyor. Gelen yolcularımızı ilçe merkezinde göndermeden evlerine yolcu ediyoruz. Bayram günü sıkıntı yaşamamak için Valimiz ve Kaymakamımız ile görüşmeler yaptık olumlu cevap aldık. Bize özel taksiler tahsis ettiler. Birkaç personelin çalışmasına izin verdiler. Bizde yazıhanemize gelen yolcularımızı ikametlerine ulaştıracağız. Bunun yanında yazıhanemizde tedbirler aldık. Koltuklarımızı oturulmayacak şekilde kapattık. Dezenfekte jellerini bizim için ve gelen yolcularımız için bulunduruyoruz. Bayramdan sonra nasıl bir uygulama olacak onları şimdiden kestirmek mümkün değil. Seyahat ile ilçemize gelen yolcularımız büyük şehirlerde daha çok sıkıntı çektiklerinden buraya gelince kısmen rahatladıklarını düşünerek tedbirde gevşek davranıyorlar. Biz bunlara uyarıda bulunuyoruz.”


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI