Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Üniversitemiz Sağlık Bilimleri Fakültesi Binası Temel Atma Töreni gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 21.05.2022 13:27:50 37 0
Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Törende açılış konuşması yapan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, konuşmasına Sağlık Bilimleri Fakültesi hakkında bilgi vererek başladı.

Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin 2021 yılında kurulduğunu ifade eden Rektör Karaman, “ Öncesinde Sağlık Yüksekokulumuz vardı ve Sağlık Yüksekokulumuz 2006 yılında kurulmuştur. Fakültemizde Hemşirelik, Sosyal Hizmet, Diyetisyenlik ve Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon olmak üzere dört bölüm bulunmaktadır. Bu bölümlerden şu anda sadece Hemşirelik Bölümü ile Sosyal Hizmet Bölümüne öğrenci alınmaktadır. Önümüzdeki dönemde Diyetisyenlik Bölümüne öğrenci almak için yeterli akademik kadroyu oluşturmaya çalışmaktayız. Fakültemizde şu anda, 1 Profesör, 1 Doçent ve 11 Dr. Öğr. Üyesi olmak üzere toplamda 23 öğretim elemanı görev yapmakta ve 695 öğrenci eğitim öğretim görmektedir.” dedi.

Karaman, temeli atılan Sağlık Bilimleri Fakültesi binası ile ilgili de bilgi verdi: “16 bin metrekare inşaat alanına sahip olan binada, 16 derslik, 18 laboratuvar, 12 idari ofis, 86 öğretim elemanı ofisi, toplantı salonu, yemekhane, kantin, toplantı odası, kütüphane ve konferans salonu ile kapalı otopark bulunmaktadır.”

Son sekiz yılda Üniversitemize fiziki alt yapı anlamında çok önemli alanlar kazandırıldığını ifade eden Rektör Karaman, “Başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, milletvekillerimizin ve Geliştirme Vakfımızın destekleriyle fiziki alt yapı anlamında çok önemli eğitim-öğretim binaları, laboratuvarlar ile lojman ve sosyal alanlar kazandırdık. Son 8 yılda üniversitemize fiziki alan anlamında 260 bin metrekare kapalı alan kazandırdık. Bu duygu ve düşüncelerle sözlerimi tamamlarken Üniversitemizin kurulmasında ve bugünlere gelmesindeki katkı ve destekleri dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, ilimizin milletvekilleri ile siyasilerine, vali ve belediye başkanlarımıza, Üniversitemizin gelişmesi için maddi ve manevi katkılarını esirgemeyen Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Başkanı ve üyelerine, Üniversitemizin gelişmesi için özverili olarak çalışan akademik ve idari personelimize, bizleri kırmayarak davetimize icabet eden ve bu mutlu günümüzde yanımızda olan siz değerli konuklara ve tabi ki asıl varlık sebebimiz sevgili öğrencilerime şahsım ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi ailesi adına ayrı ayrı teşekkür ediyor şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Rektörümüz konuşmasını, Sağlık Bilimleri Fakültemizin başta Üniversitemiz ve ilimiz olmak üzere ülkemiz için hayırlara vesile olması temennisinde bulunarak tamamladı.

Açılış konuşmasının ardından AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı ile Rize Valisi Kemal Çeber protokol konuşmalarını gerçekleştirdi.

Konuşmasında eğitimin ve teknolojik donanımın önemine değinen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, “21. yüzyılın en büyük özelliği bilgi üretmek ve üretilen bilgiyi kullanmaktır. O ünitelerden birinin temelini atıyoruz. İnşallah gençlerimiz bu eğitim kurumlarında yetişir, donanımlı hale gelir ve insanlık gerçekten sorunlarının çözümü konusunda başvuracağı kaynakların daha da zenginleşmesine vesile olduğumuzu görür. Hep birlikte bu hedefe odaklanmış olarak bugün bu eserin temelini atıyoruz.” şeklinde konuştu.

Yazıcı, iş görme tarzlarının önceliğe ve ihtiyaca göre olduğunu vurgulayarak, “Yaptığımız bütçelerde oransal olarak en fazla bütçesinde artış yaptığımız iki alan var. Bunlardan bir tanesi sağlık, diğeri eğitim. Şeyh Edebali'nin Osman Gazi'ye olan 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın.' tavsiyesini referans alıyoruz. Çünkü insanın yaşaması, sağlıklı olması, kaliteli sağlık hizmetine erişmesi, insan olmanın en temel noktasını teşkil eder.” dedi.

Rize Valisi Kemal Çeber ise konuşmasında, üniversitelerin şehirlerin itici güçlerinden ve gelişmesini sağlayan en temel organlarından biri olduğunu ifade ederek, Üniversitemizin bugüne kadar hem Rize’ye hem de bölgeye sağladığı katkılardan bahsetti.

Çeber konuşmasını, Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin hayırlı olması temennisiyle tamamladı.

Tören, Üniversitenin Sağlık Bilimleri Fakültesi’nin hayırlı hizmetlere vesile olması için İlahiyat Fakültemiz Dr. Öğr. Üyesi İmran Çelik'in dua etmesi ve protokol üyeleri tarafından fakülte binasının ilk harcı için butona basması ile sona erdi.

Törene, Rize Valisi Kemal Çeber, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Rize Milletvekili Hayati Yazıcı, AK Parti Rize Milletvekili Dr. Osman Aşkın Bak, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Rektör Prof. Dr. Hüseyin Karaman, AK Parti Rize İl Başkanı İshak Alim, İl Genel Meclis Başkanı İbrahim Türüt, ÇAYKUR Genel Müdürü Yusuf Ziya Alim, protokol üyeleri, Üniversitemiz yöneticileri, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI