TEK ARZULARI TÜNEL YAPILMASI.

Artvin Atabarı Kayak Merkezine ait Snow Trac (kar üstü yol açma) makinesiyle Macahel bölgesinde mahsur kalan köylülere ulaşıldı.

YÖREDEN HABER 21.12.2013 16:47:47 21 0
TEK ARZULARI TÜNEL YAPILMASI.




Aniden bastıran ve hazırlıksız yakalayan kış özellikle Macahel Havzasında yoğun olarak hissedildi.

Bir anda tüm iletişim kanallarını kaybeden Camili bölgesi elektrik ve ulaşımda da sıkıntı yaşadı.

15 günü aşkındır elektriği bulunmayan Macahel havzasına ulaşım önceki gün özel kar aracı snow track ile sağlanabildi. Bu bölgenin araç ulaşımına açıldığı anlamına gelmiyor. Çünkü bu araç kar üstünde gezebilen özel araç olduğu için geçtiği yoldan sadece kendisi gezebiliyor.

 Artvin Valisi Kemal Cirit’in talimatlarıyla yola çıkan ekip, zorlu bir çalışmanın ardından Macahel Merkez’e inerek burada beraberinde getirdiği erzak, levazım ve yakıtı ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

08 haberine göre;Macahel geçidinde halen çok fazla kar bulunduğu, sürekli çığ geldiğini belirten ekipler karın biraz daha eridikten sonra yolun açılabileceğini belirtiyor.

 İl Özel İdaresi’nin Gençlik Spor’dan aldığı snow track aracıyla açılan yol ile Macahel’e ulaşan ekibi gören bölge sakinleri Vali kemal Cirit ve ekibe teşekkür ettiler. Bu yıl kışın ani ve erken bastırdığını, ancak kara alışkın olduklarını söyleyen bölge halkı; “Biz zorlu kış şartlarında yaşamaya alışkın insanlarız. Ancak bu sene kış ani ve sert başladı. Bu bizi biraz hazırlıksız yakaladı. Elektrik, telefon, yol kalmadı. Bu havzanın içinde kaldık.  Tabii kışlık hazırlıklarımız vardır. Yakacağımız, yiyeceğimiz, içeceğimiz, unumuz, kışın ne gerekiyorsa onları tedarik ettik. Öyle kısa sürede teslim bayrağı çekecek değiliz. Ancak bizim korkumuz hasta olursa ne yaparız.

Çünkü Gürcistan tarafı da ta Batum’a kadar kapalı. Aracın gelmesi çok iyi oldu. Çok mutlu olduk, tekrar Sayın Valimize teşekkür ediyoruz”
ifadelerini kulandılar.

Merkez Muhtarı İlker Sav ise; “Sayın valimize, devletimize çok teşekkür ediyoruz. Çok şükür hastamız yok. Bizim en çok çekincemiz hastalanma olmasıdır. Elektriğimiz halen yok. Tabii çok kar yağdığı için çalışmaların yapılamayacağını biliyoruz. İnşallah havalar böyle sıcak gider de kar azalır. Buraya saatlerce uğraşlarla gelen ekiplerimize, İl Özel İdaresine, Gençlik Spor İl Müdürlüğüne emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. “dedi.

Macahel Tüneli’nin acili yeti hakkında daha önceki haberimizde konuşan Camili Merkez Muhtarı İlker Sav,  “Macahel Tünel Projesinin hızlandırılması zamanıdır. Sayın yetkililerimiz bunu çok net görmüşlerdir. Yeni yapılan yol ne yaparsanız yapın, isterseniz 15 metre yapın, kışın kapanacaktır.

Bunun tek çaresinin tünel olduğu artık anlaşılmıştır. İnşallah kısa sürede prosedürler tamamlanır da bu tünelin inşası başlatılır.”
dedi.  

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI