TCG 1. İNÖNÜ, RİZE LİMANINA ABORDA OLDU

TCG 1. İnönü (S-360) Denizaltısı Karadeniz Uyum Harekatı kapsamında Rize Limanına aborda oldu.

YÖREDEN HABER 11.02.2018 10:21:30 14 0
TCG 1. İNÖNÜ, RİZE LİMANINA ABORDA OLDU

Karadeniz Uyum Harekatı (KUH) kapsamında Rize Limanına aborda olan TCG 1. İnönü (S-360)  Denizaltı komutanı Deniz Yarbay Ersoy Akçay, beraberinden Deniz Binbaşı Erkan Demir ile birlikte Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ı Makamında ziyaret etti.

Rize’de olmaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Deniz Yarbay Akçay, ziyaretin anısına Vali Bektaş’a geminin plaketini takdim etti ve Karadeniz Uyum Harekatı hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Deniz Yarbay Akçay, ayrıca TCG 1. İnönü Denizaltısının Türk mühendis ve işçileri tarafından Gölcük Tersanesinde yapılarak 2008 yılında hizmete girdiğini ve en teknolojik silahlara sahip olduğunu da belirtti.

Vali Bektaş’ta ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, yakın zamanda sırasıyla TCG Sakarya Denizaltısının, TCG Yıldırım Fırkateyni’nin ve TCGS Dost Arama Kurtarma Gemisinin Rize Limanını ziyaret ettiğini, TCG 1. İnönü Denizaltısının ziyareti ile son 4 ay içerisinde Rize Limanını ziyaret eden Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığına ait 4ncü gemi olduğunu belirtti.

Türk Deniz Kuvvetlerinin sahip olduğu yüksek nitelikli insan gücü ve modern deniz kuvvetleri ile Türk Hakkının her zaman haklı gurur kaynağı olduğuna vurgu yapan Vali Bektaş, “Türk savunma sanayi, son yıllarda yaptığı atakla birçok alanda başarılı projeler gerçekleştirmeyi başardı. Tamamen milli tank, uçak, insansız hava araçları ve savaş gemileri projeleri gerçekleştirmeyi başardı. Bu sayıyı daha da arttırmamız mümkün. Savunma sanayinde yapılan bu hamlelerle, dışa bağımlığı azaltarak ordumuzun gücüne güç katıldı. TCG. 1.İnönü Denizaltısı da bunlardan biri” dedi.

62 metre uzunluğunda ve 6,2 metre çapında, sonn derece modern cihaz ve silahlarla donanmış TCG 1. İnönü Denizaltısı, 10-12 Şubat 2018 tarihleri arasında Rize Limanında kalacak ve günün belli saatlerinde de halkın ziyaretine açılacak. 

Rize Valiliği


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı