TBMM Başkanı Kahraman, Ovit Tünelinde İncelemelerde Bulundu

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Kurban Bayramı dolayısıyla geldiği Rize'de 2640 rakımlı Ovit Tünelinde incelemelerde bulundu.

YÖREDEN HABER 6.09.2017 07:11:26 11 0
TBMM Başkanı Kahraman, Ovit Tünelinde İncelemelerde Bulundu
TBMM Başkanı Kahraman, Beraberinde Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize Milletvekilleri Hasan Karal ve Hikmet Ayar, Karayolları Bölge Müdürü Selahattin Bayramçavuş ve diğer ilgililerle yapımı devam eden Ovit Tünelinde incelemede bulundu.

Kahraman, 14 kilometrelik tüneli otomobiliyle gezerek, inceledi. Kahraman, tünelin tamamlanmış kısmında aracından inerek tünel sorumlusu Abdulkadir Kart'tan bilgi aldı.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, 'Türkiye ilerliyor, Türkiye gelişiyor. Gelişimi ve ilerlemeyi durdurmak için tuzaklar var. En yakını 15 Temmuz var. Rahmetle andığımız şehitlerimiz var ama biz devam ediyoruz ve devam edeceğiz.' dedi.

TBMM Başkanı Kahraman, tünelde gazetecilere yaptığı açıklamada, başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Çok büyük bir eserin meydana getirildiğini anlatan Kahraman, 'Yol hadisesi son derece önemli bir faaliyet. Ali Rıfat Paşa'nın bir sözü var. Karayollarının anayasası gibi, 'Gidemediğin yer senin değildir.' der. Bir yerin bizim olmasını istiyorsak ve bizim olduğuna dair tescilini istiyorsak gidebilmeliyiz.” diye konuştu.

Kahraman, yolların Türkiye için çok değerli yatırımlar olduğunu vurgulayarak, 'Türkiye'nin her tarafının otoyollarla çevrilmesi insanlık ve kalkınma meydana getirecek. İnşallah işler hale gelecek muhteşem bir eser. Eserlerimizin devamını Cenabıhak nasip etsin.' ifadesini kullandı.

Türkiye'nin hızlı bir büyüme dönemine girdiğine işaret eden Kahraman, şunları söyledi: 'Türkiye ilerliyor, Türkiye gelişiyor. Gelişimi ve ilerlemeyi durdurmak için tuzaklar var. En yakını 15 Temmuz var. Rahmetle andığımız şehitlerimiz var ama biz devam ediyoruz ve devam edeceğiz. Güzel bir slogan var. 'Durmak yok, yola devam.' Aynı şekilde durmak yok, yola devam. Mani olamayacaklar. Gelişeceğiz ve tarihi misyonumuzu ifa noktasında elimizden geleni yaparak o noktaya ulaşacağız inşallah.'

Kahraman, incelemelerinin ardından Ovit şantiyesinde ilgililerden brifing aldı.

Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı