Taşeron İşçilerde sendika çalışması

TAŞERON İŞÇİLER HİZMET İŞ SENDİKASINDA HAK-İŞ Konfederasyonu’nun en çok üyeye sahip Türkiye’nin 2’inci büyük sendikası Hizmet-İş Sendikası Rize’de örgütlenme ağını hızla yaygınlaştırıyor.

YÖREDEN HABER 5.08.2014 22:38:17 21 0
Taşeron İşçilerde sendika çalışması
Hizmet İş Sendikası Rize Şube Başkanı Mehmet Alaca, Genel İşler iş kolunda örgütlü bulunan Hizmet-İş Sendikası’nın Rize’de özellikle ağırlıklı olarak taşeron işçilerinin çalıştığı işyerlerinde örgütlenmesini hızlandırdığını açıkladı. Resmi rakamlara göre, belediyeler hariç kamuda 661 bin taşeron işçisi çalışırken bu rakam belediyelerle birlikte 1.2 milyona ulaştığını ifade eden Alaca, açıklamasını şöyle sürdürdü:

Bilindiği üzere en son yaşanan Soma faciasında ortaya çıkan gerçek Taşeron işçiliğinin ülkemizde artık tahammül edilemeyecek boyutlarda olduğudur. Bu gerçekten hareketle, Hükümetin hazırladığı Taşeron İşçilerle ilgili Yasa şu anda TBMM’nin gündemindedir. Tüm siyasi partilerin üzerinde uzlaştığı bu yasa ile artık Taşeron Şirketlerde çalışan işçiler de sendikal örgütlenme haklarına kavuşacak ve çalışma şartları ve diğer sosyal konularda iyileştirmeler sağlanacaktır.Yasa ile başta Taşeron işçilerin Kıdem tazminatları olmak üzere, sözleşmelerin üç yıla çıkarılması, yıllık izinlerin kullanılması, iş sağlığı ve güvenliği gibi temel konularda kalıcı düzenlemeler getirilmektedir.”
“TAŞERON İŞÇİLERİ SENDİKAMIZ ÇATISI ALTINDA ÖRGÜTLEDİK”
Rize ilimizde de yaygınlaşan Taşeron işçilerinin çalışma şartları ve diğer sosyal haklarının iyileştirilmesi için başlattıkları örgütlenme çalışmaların aralıksız sürdürdüklerini ifade eden Alaca, açıklamasını şöyle tamamladı:
“Bu bağlamda Rize Sosyal İl Müdürlüğü, Çayeli Özürlü Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi ve Fındıklı Huzur evinde çalışan taşeron işçilerimizi sendikamız çatısı altında örgütledik. Rize ve Artvin illerimizde tüm taşeron işçilerimizi örgütleyinceye kadar çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”
kaynak; ajans53 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI