Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Rize’de

Tarım ve Orman Bakanı Prof. Dr. Vahit Kirişci, çeşitli ziyaretler ve toplantılara katılmak üzere Rize’ye geldi.

YÖREDEN HABER 26.04.2023 12:43:31 59 0
Tarım ve Orman Bakanı Kirişçi Rize’de

Bakan Kirişçi, Rize ziyareti kapsamında ilk olarak Çamlıhemşin ilçesinde ÇAYKUR tarafından yapımı tamamlanan Organik Çay Fabrikasında incelemede bulundu.

Bakan Kirişci, incelemeler sonrasında yaptığı açıklamada ÇAYKUR’un Çamlıhemşin ve İkizdere'de 2 yeni fabrikayı yaş çay sezonunda hizmete aldığını belirterek, “İki fabrika ile birlikte fabrika sayımızı 47'den 49'a çıkarmış olduk. Her birinin 100 ton kapasitesi var. 200 ton ilave kapasite anlamına geliyor. Sadece Çamlıhemşin'de organik üretim ile ilgili 2 bin civarında üreticinin ürettikleri çayın alımı yapılacak.' diye konuştu.

Yapımı tamamlanan 2 fabrikada 400 kişinin çalışacağını kaydeden Kirişci, 'İstihdam boyutu bir kenara, çayların diğer taraflara nakli ikinci bir zahmetti. Getirdiği maliyet vardı. Bu bölgenin çay üretimi bu fabrikada katma değerli hale getirilecek, çaylarımız paketlenecek ve daha sonra çay satış noktalarımızda satışı, gerektiğinde yurt dışında ihracatımız olacak.' ifadelerini kullandı.

Bakan Kirişci, Çamlıhemşin ziyaretinin ardından Rize Ticaret Borsası'nda tarım sektörü temsilcileri ile bir araya geldi.

Rize Ticaret Borsası'nda düzenlenen 'Rize Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı' öncesinde Borsa Başkanı Mehmet Erdoğan, Bakan Kirişci'ye Çay Araştırma Merkezi (ÇAYMER) tarafından organik olarak üretilen yeşil çay hakkında bilgi verdi. Kirişci, Rize'nin çayla anıldığını ve çay denilince akla gelen ilk yer olduğunu belirtti. Bakan Kirişci burada kendisine ikram edilen çayın tadına baktı.

'Rize Tarım Sektörü Temsilcileri Toplantısı' sonrası Rize Valiliğini ziyaret eden Bakan Kirişçi’yi Vali Vekili Gülhani Ozan Sarı karşıladı. Bakan Kirşci, şeref defterini imzalayarak valilik makamına geçti. Burada ilimizdeki tarım ve orman yatırımları hakkında brifing aldı.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI