Tarihi Pazar İskelesinde balık avı

Rize’nin Pazar ilçesine sabahın ilk saatlerinde iskeleye gelen balıkçılar neredeyse 24 saat iskeleden ayrılmayarak stres atmak amaçlı balık tutuyor.

YÖREDEN HABER 4.06.2020 11:27:01 150 0
Tarihi Pazar İskelesinde balık avı

PAZAR-Rize’nin Pazar ilçesine sabahın ilk saatlerinde iskeleye gelen balıkçılar neredeyse 24 saat iskeleden ayrılmayarak hobi amaçlı balık tutuyor.

Her dönem farklı balıklar tuttuklarını ifade eden amatör balıkçılar, bu dönemde denizden şu an için istavrit ve barbun çıktığını, daha sonra ise Kefal çıkacağını söylediler. Her fırsat bulduğunda iskeleye gelerek balık tuttuğunu söyleyen Pazar ilçesinde kamu kurumunda çalışan vatandaşlardan İsmail Yıldız, 'Bu dönemlerde daha çok Barbun ve istavrit, ileriki günlerde Kefal çıkacak ve onları avlıyoruz. Tuttuğumuz balıkları komşularımızla da paylaşıyoruz. Hobi amaçlı balık tutmak gerçekten çok zevkli ve güzel. Bazen kızımla geliyoruz saatlerce sabırla bekliyoruz ve emeğimizin karşılığını şansımıza göre tutuyoruz. Tarihi Pazar iskelesinde birçok vatandaş sabahın erken saatlerinde buraya geliyor. Geç saatlere kadar da kalıyor. İşten arda kalan saatlerimizi burada balık tutarak değerlendiriyoruz' dedi.

Amatör balıkçı Haydar Bakar, 'Havalar güzel olmaya başlayınca bizlerde iskeleye gerek balık tutmaya başladık. Şansımız iyi giderse barbun ve istavrit tutacağız' diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI