Tarihi 4 gözlü köprüden torunuyla ÇÖP topladı

Tarihi 4 gözlü köprüden torunuyla ÇÖP topladı

YÖREDEN HABER 18.11.2022 09:52:39 78 0
Tarihi 4 gözlü köprüden torunuyla ÇÖP topladı

PAZAR-Pazar ilçesinin tarihi simgelerinden bir olan 4 gözlü kemer köprünün etrafında biriken çöpleri torunuyla birlikte topladı.

Rize'nin Pazar ilçesinde,Pazar- Hemşin kara yolu üzerinde bulunan ve ilçeye 3 km uzaklıkta, 62 metre uzunluğunda olan tarihi kemer köprünün civarında gelişigüzel atılan çöpleri, torunuyla birlikte temizleyen duyarlı vatandaş Akif Uçar, “siz atın biz temizleyelim bakalım bu inat ne zamana kadar sürecek” dedi.

Rize’nin en büyük ve en uzun köprüsü olan Dörtgözlü Kemer Köprü, Hemşin Deresi üzerine konumlanmıştır. Ne zaman inşa edildiği bilinmeyen köprü, 2012 ve 2013 yılları arasında onarıldı.

Piknik alanını olarak da kullanılan bu yerde, zaman içinde ilçeden ve dışından özellikle hafta sonları gelen ziyaretçiler piknik yaptıktan sonra çöpleri gelişigüzel etrafa dağıtıp gidiyorlar.

Akif Uçar, 'işim gereği bu yoldan hergün geçiyorum. Hafta sonu torunumu aldım buraya geldim. Ve çöpleri toplayarak yaklaşık 100 metre uzaklıkta bulunan çöp kutularına attım. Bazen çöp kutusu dolu oluyor, o zamanda peşime götürüp uygun bir yerdeki çöp kutusuna bırakıyorum” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI