Suudlu İşadamları Trabzon ve Rize'de

Geçtiğimiz Şubat ayında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Suudi Arabistan’a yapılan ziyaretin ardından Suudlu İşadamları Trabzon’a iadeyi ziyarette bulundu.

YÖREDEN HABER 25.05.2014 08:37:44 50 0
Suudlu İşadamları Trabzon ve Rize
Geçtiğimiz Şubat ayında Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Suudi Arabistan’a yapılan ziyaretin ardından Suudlu İşadamları Trabzon’a iadeyi ziyarette bulundu.

Sera Gölü Gül Tesislerinde bu sabah düzenlenen kahvaltı programına Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Kanca, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, Mekke Ticaret Komitesi Başkanı Hasan Kensari, Mekke Ticaret Odası başkan ve üyeleri katıldı.

Vali Öz, Türkiye’nin özellikle son yıllarda Arap ülkeleri başta olmak üzere diğer ülkeler için önemli bir ticaret, turizm ve yatırım adresi olduğunu söyledi. Vali Öz, “Araplarla geçmişten gelen tarih, kültür ve inanç birlikteliğimiz bu coğrafyanın gelişmesinde çok etkilidir. Karadeniz bölgesi ve özellikle Trabzon ilimiz bu ilişkilerde önemli bir yer tutmaya başladı. Tarihi ipekyolu üzerinde bulunan Trabzon, Rusya ve Kafkaslar, Ortadoğu ve batı ülkeleri ile önemli bir denge noktasında olması, ticarette ve turizmde önemli bir adres olduğunu göstermektedir.

Burada Yapılacak Olan Her Türlü Yatırımda İşbirliğine Hazırız

Bugün Mekke’den ilimize gelen heyetimizin içersinde farklı sektörlerde yatırımcıların olması Trabzon-Mekke arasında var olan ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacaktır. Burada yapılacak olan her türlü yatırımda işbirliğine hazır olduğumuzu ifade etmek isterim. Yapacağımız yatırımların ve işbirliklerin sağlam temellere kurulmasını özellikle istiyoruz. Suudi Arabistan ile Trabzon arasında Türk Hava Yollarının haftada 3 kez başlattığı doğrudan uçuşlar var. Bunun hem bizim firmalarımız, hem Suudi Arabistan firmaları, hem de diğer uluslar arası firmalar tarafından daha da geliştirileceğine inanıyorum. Bizim için Mekke ve Medine’nin çok farklı bir anlamı var. Dolayısıyla sizleri burada misafir etmekten memnuniyet duyuyoruz. Bu ziyaretler güzel diyalogların kurulmasına ve işbirliklerin gelişmesine vesile olacaktır” dedi.

Türkiye Körfez Ülkelerinin Gözdesi Oldu

Mekke Ticaret Komitesi Başkanı Hasan Kensari de, “Misafirperverliğinize teşekkür ediyoruz. Bu ziyaret bize ikinci vatanımızda bulunduğumuzu hissettirdi. İnanç birlikteliği toplumları birbirine bağlayan en önemli unsurdur. Allah’a şükür ki hepimiz Müslüman’ız” dedi.

Trabzon’un son dönemlerde turizm ve yatırım açısından dikkat çeken bir il olduğunu belirten Kensari, “Türkiye körfez ülkelerinin gözdesi oldu ve hep dikkatlerini buraya yönlendirdiler. Burada yatırım yapan birçok Arap ülkesi var. Bunun yanında yatırım için sırada bekleyenler var. Geçen yıl Suudi Arabistan’dan Trabzon’a iki yüz bin ziyaretçi geldi. Bu önümüzdeki dönemlerde de daha çok artacaktır. Trabzon şehir olarak her açıdan çok güzel. Tüm ümidimiz buraya daha çok turistin gelmesi ve yatırım yapılmasıdır” diye konuştu.

Program sırasında Vali Öz, Mekke Ticaret Komitesi Başkanı Hasan Kensari’ye Trabzon’a özgü gümüş telkari işlemeli kahve fincan takımı hediye ederken, Kensari de, Vali Öz’e Kabe’nin maketini hediye etti.

Programın ardından TTSO’yu ziyaret edecek olan heyet Trabzon’un tarihi ve doğal güzelliklerini gezdikten sonra Rize’ye hareket edecek. Arap heyeti tanıtım ve bölgedeki ticaret olanaklarının incelenmesinin ardından pazartesi günü memleketlerine dönecek.Taka Gazetesi

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı