Sri Lanka Heyeti Rize'de

Sri Lanka Demokratik Sosyalist Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Bharathi Davina Wijeratle Rize seyahati kapsamında Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP’ı makamında ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 2.05.2014 19:45:48 11 0
Sri Lanka Heyeti Rize
Başkan Kasap, Sri Lanka Heyeti ile makamında Başkan Yardımcıları, İsmail Hakkı Soba, Mustafa Altay, Şakir Mollayakupoğlu ve Meclis üyesi Dursun Bilgin ile bir araya geldi.

Güncel ve önemli meselelerin görüşüldüğü kabulde; Sri Lanka Ankara Büyükelçisi Wijeratle; 'Türkiye'de Sri Lanka Büyükelçisi olduktan sonra kardeşlik projesine başladım.Rize ve Sri Lanka da bir şehrimizi kardeş şehir projesi çalışması içerisindeyim. İki şehrimizin de çok fazla ortak noktası var. Özellikle de tarım alanında ikisi de çay yetiştiren bir şehir olduğu için bu projeye ihtiyaç duydum. Sizlerinde ülkemizi ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum. Rize de bulunmaktan da ayrıca çok mutluyum' dedi.

Misafirlerini makamında ağırlayan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP konuşmasında, Akademisyen olduğunu ve uluslararası deneyimi olduğunu aynı zamanda bu deneyimini Sri Lanka'da olan diyaloglarda da kullanmak istediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti; 'Ülkenizde ki bir şehirle kardeş şehir olmaktan mutluluk duyarız. İnşallah bu konuda yapacak olduğumuz görüşmelerle kardeş şehir projeniz gerçekleşmiş olur. Yeni göreve gelmiş bir belediye başkanı olarak sayın Başbakanımıza laik bir belediye başkanı olabilmek için her türlü çalışmanın içerisinde olacağız. Ayrıca nazik ziyaretinizle bizleri onurlandırdınız. İnşallah ileriki tarihlerde davetiniz üzere ülkenize yapacağımız ziyaretle dostluğumuzu daha da pekiştireceğimize inanıyorum' dedi.

Ziyaret sonunda Büyükelçi Wijeratle Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat KASAP'a ülkesini tanıtan fotoğraflar göstererek Sri Lanka Çayı hediye etti. Büyükelçi'nin bu jesti karşısında Rize BelediyeBaşkanı Prof. Dr. Reşat KASAP Rize bezi dokumasından yapılan masa örtüsünü bayan Büyükelçi Bharathi Davina Wijeratle'ye hediye etti.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı