Spor Kenti Pazar’a BESYO Okulu yakışır.

Pazar bir “spor kentidir” Profesyonel Futbol takımı,1 lig Bayanlar Hentbol Takımı, İlçede kurulu bulunan Amatör takımlar, Alt yapı sporcuları ile Pazarspor adeta yörenin bir lokomotifidir.

YÖREDEN HABER 10.03.2018 15:47:57 218 0
Spor Kenti Pazar’a BESYO Okulu yakışır.

Abdullah UZUN(Kaçkar53.com)

Pazar bir “spor kentidir” Profesyonel Futbol takımı,1 lig Bayanlar Hentbol Takımı, İlçede kurulu bulunan Amatör takımlar, Alt yapı sporcuları ile Pazarspor adeta yörenin bir lokomotifidir.

Bunun dışında ilçede bulunan Mehmet Akif Pirim Kapalı Spor Salonu Samsun’dan Erzurum’a kadar en donanımlı salonlar içinde yer almaktadır. Çim sahaları, dinlenme tesisi yanında bir de özel çalışan Spor merkezleriyle Pazar adeta “SPOR KENTİDİR”.

Birçok sporcumuz süper lig takımlarına transfer oluyor. Hemen hemen sporun her dalında başarılarıyla ilçe adeta spor merkezi konumundadır.

Ve Pazar bu konumuyla Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesine bağlı olmak üzere BESYO okuluna taliptir. Yerimizde hazırdır. Pazarspor ’un şu anda tesis için kullanacak olduğu alanda bu okul kurulabilir. Pazarspor ’da burada çalışmalarına devam edebilir. Ben buradan Bakanımıza Pazar adına çağrıda bulunuyorum. 4 Yıllık Yüksekokul olarak Eğitim veren Besyo okulunun Pazar ilçesine gelmesi ve bu suretle yöremizin adeta bir spor merkezine dönüşmesini istiyoruz. Bu konuda Siyasileri, STK ları göreve davet ediyorum. Binlerce öğrencinin eğitim göreceği bölümü Pazar’a istiyoruz.

BESYO NEDİR, AÇILIMI VE ANLAMI.

Beden Eğitimi Ve Spor Yüksekokulu 'nun kısaltılmışıdır. Yüksekokul olmasına rağmen 4 yıllık eğitim verilmektedir.

Besyo bölümleri nelerdir?

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENLİĞİ, ANTRENÖRLÜK, SPOR YÖNETİCİLİĞİ, REKREASYON,

Mezunların İş Olanakları

Serbest Zaman Aktiviteleri, Turizm ve Rekreasyon alanında;

Spor turizminde,Sağlık turizminde,Konaklama işletmelerinde,Sosyal tesislerde,Dinlenme tesislerinde,Huzur evlerinde,Tatil köylerinde,Sosyal hizmetlerde,Çocuk rekreasyon aktivitelerinde,Spor ve rekreasyon aktivitelerinde,Sosyo-kültürel rekreasyon aktivitelerinde,Ağırlama ve idari hizmet alanlarında,Turizm işletmelerinde,Seyahat acentelerinde, Sağlık sektöründe; Rehabilitasyon merkezlerinde,Fizik tedavi merkezlerinde,Onkoloji servislerinde,Sosyal ağırlama ve hizmet alanlarında,Türk Silahlı Kuvvetlerinde,SGK’ da,Sigorta şirketlerinde,Ulusal ve Uluslararası Sağlık Kuruluşlarında,Gerontoloji merkezlerinde, Hizmetler sektöründe; Sosyal tesislerde,Spor tesislerinde,Üretim sektörlerinin hizmet sunum alanlarında,Yerel yönetimlerde (belediyeler),Gençlik Genel Müdürlüğü bünyesinde (Gençlik kampları) ve Üniversitelerde istihdam edilebilirler.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı