Söz Başkanın

Çaykur Rizespor başkanı Metin Kalkavan, Gazateci Ali han Telatar'a bir çok konuda çok özel açıklamalar yaptı

YÖREDEN HABER 8.06.2014 09:17:14 13 0
Söz Başkanın
Bir hafta içinde yeni teknik direktörümüzü açıklayacağız” diyen Kalkavan, “Yeni sezon için çok fazla transfer düşüncemiz yok. Elimizdeki kadroyu tutarak yerli ve yabanı 4-5 oyuncu alacağız” ifadelerini kullandı

İYİ İŞLER YAPACAĞIZ

Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan günebakış'a konuştu. Kalkavan, Alihan Telatar'a teknik direktör konusundan transfere, bütçeden yeni sezon hazırlıklarına kadar bir çok konuda önemli açıklamalar yaptı. Açıklamalarına teknik direktör konusu ile başlayan Kalkavan, 'Bu konuda çalışmalarımız devam ediyor. 1 hafta içinde yeni teknik direktörümüzü açıklayacağız. Süreç uzun olduğu için bekledik. Takımda çok futbolcu var. Öncelikle bunu sadeleştirmek için uğraşıyoruz. Yabancı kontenjanı nedeniyle sözleşmesi devam eden bazı oyuncularımızı göndereceğiz. Yeni sezon için çok fazla transfer düşüncemiz yok. Elimizdeki kadroyu tutarak yerli ve yabanı 4-5 oyuncu alacağız. Bununla da gelecek sezon daha iyi işler yapacağız” dedi.

BİZİM DE KRİTERLERİMİZ VAR

Kalkavan, “Hoca konusunda çalışmalarımız sürüyor. Bu konuda yerlisinden yabancısına kadar bir çok isim geçiyor ama ben imza atmadan isim konusunda açıklama yapmayacağım. Mehmet Ali Karaca. teknik direktör adaylarından bir tanesi. 3 tane alternatifimiz varsa bir tanesi Karaca'dır. Karaca uzun yıllardır Rizespor'da ve ilk kez alternatif oldu. Geride kalan sezon arasında Karaca için risk alamadık. Ben Karaca'ya şans verilecekse sezon başında verilmeli düşüncesindeyim. Alternatif isimlerden bir tanesi. Ama teknik direktör konusunu değerlendiriyoruz. En iyisini yapmaya çalışıyoruz. Teknik direktörü belirlerken birçok özelliğine bakarsın. Rizespor olarak olaya biraz farklı bakıyoruz. Her hocanın farklı özellikleri var. Bizim de kriterlerimiz farklı” diye konuştu. Geride kalan sezonda bütçeyi ciddi bir şekilde aştıklarının altını çizen Kalkavan, şöyle devam etti:

BÖYLE BİR HAKKIMIZ YOKTU

“Geçen sezon çok ciddi bir para ile oynadık. Böyle bir hakkımız yoktu. Sezonu 70 milyon TL ile kapattık. Oysa yayın gelirleri ile birlikte tüm kazanç 35 milyon TL. Bununla da bütçede açık verdik. Şehrin katkısı yok. Tribün gelirimiz çok ama çok az. Tribün geliri ile bir futbolcu dahi transfer edemiyorsun. Para bulmak için çalmadık kapı bırakmıyoruz. İşte tüm bunlarla birlikte her şeyi çok ince eleyip sık dokumak zorundayız. Evet şuanda Mehmet Ali Karaca, alternatif isimlerden bir tanesi. Bu aşamaya gelmesi bile başarıdır. İstediğimiz kriterlerin tamamının oluşması gerek. Aykut Kocaman'da gündemde olan biri ve çok değerli bir teknik direktör. Teknik direktör çalışmalarımızda ismi sürekli yer aldı. Ben Kocaman ile görüşmedim ama Rizespor için görüşme yapıldı' dedi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı