SEVGİ EVLERİ HUZUR VERECEK

Trabzon valiliği, devlet koruması altındaki çocukların sağlıklı ve kaliteli ortamlarda yetişmeleri için çalışmalar yapıyor.

YÖREDEN HABER 14.07.2014 14:58:28 19 0
SEVGİ EVLERİ HUZUR VERECEK
Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, devlet koruması altındaki çocuklar için Çimenli’de yaptırılan modern sevgi evlerini gezdi.

Vali’ye incelemeleri sırasında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Trabzon İl Müdürü Kadir Er, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ali Vedat Çiftçi eşlik etti. Bir idari, 6 da çocuklar için olmak üzere toplam 7 bloktan oluşan sevgi evlerinde inceleme yapan Vali Öz, inşaatla ilgili görevlilerden bilgi aldı.

Trabzon’da sosyal devlet ilkesi çerçevesinde korumaya muhtaç çocuklarla ilgili önemli çalışmalar yapıldığının altını çizen Vali Öz, “Sosyal devlet ilkesi gereği korunmaya muhtaç çocuklarla ilgili yoğun çalışmalarımız var. Gerek gönül elçileri ve koruyucu aile projesiyle, gerek çocuk evleri uygulamasıyla önemli çalışmalar yapıyoruz. Eskiden yetiştirme yurdunda kalan çocuklarımız bugün artık sevgi evlerinde kalıyor.

Bu bağlamda ilimizde 0-12 yaş gurubundaki çocuklarımız için yaptırdığımız sevgi evleri inşaatımız büyük oranda tamamlandı. Peyzaj ve çevre düzenlemesi aşamasına gelindi. Bunları da tamamlayıp bir iki ay içersinde çocuklarımızı buraya yerleştirerek sağlıklı, kaliteli, modern sevgi evleri ortamında barındırmayı planlıyoruz.

Huzurevi ve engellilerimizle ilgili çalışmalarımızdan sonra bu çalışmalarımız da tamamlandığında ilimizde devlet koruması altındaki çocuklarımızla ilgili bütün altyapıyı bitirmiş olacağız” dedi. Vali Öz, Yalıncak bölgesinde bu yıl 12 derslikli özel eğitim iş okulu planladıklarını da ifade ederek, bu okulun tamamlanmasıyla birlikte engelli bireylerin eğitim altyapısının güçleneceğini söyledi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI