SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen IPA II dönemi Çevre ve İklim Eylemi Sektör Operasyonel Programı projelerinden Rize Atıksu Projesi’ni tanıtmak amacıyla 07 Mart 2022’de Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Kamp

YÖREDEN HABER 8.03.2022 13:39:16 38 0
SEMİNERİ GERÇEKLEŞTİRDİ

Yapılan açıklamada; Proje Tanıtım Semineri’ne; Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürü, İnşaat Yük. Mühendisi Sn. Bünyamin NALKIRAN, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Sn. Prof. Dr. Servet KARASU, Proje Müşaviri Eptisa Mühendislik ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi akademisyenleri ve öğrencileri katılım sağlamıştır.'denildi

PROJE İLE İLGİLİ YAPILAN AÇIKLAMADA ŞU BİLGİLER YER ALDI

Toplam maliyeti yaklaşık 20 Milyon Avro olan Rize Atıksu Projesi’nin %85’i Avrupa Birliği, %6’sı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve %9’u Rize Belediyesi tarafından finanse edilmektedir. Rize Atıksu Projesi, üç bileşenden oluşmaktadır.

  • Rize Atıksu Projesi için Teknik Destek ve Kontrolörlük hizmet sözleşmesi kapsamında, atıksu toplama sistemi ve atıksu arıtma tesisi inşaatlarının kontrolörlüğü, Rize Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ve Proje Uygulama Birimi için kapasite güçlendirme çalışmaları ve ilde çevre bilinci oluşturmak adına Rize halkına yönelik farkındalık arttırma çalışmaları yürütülmektedir.
  • Rize Atıksu Toplama Sistemi İnşaatı yapım sözleşmesi kapsamında, yaklaşık 16 km atıksu kolektör hattı ve şebeke bağlantısı yapımı, 1,2 km yatay geçiş imalatı, 3,5 km terfi hattı, 3 yeni terfi istasyonu, yaklaşık 500 adet muayene bacası, 545 adet parsel bağlantısı ve terfi istasyonları için otomasyon sistemi yapım işi gerçekleştirilmektedir.
  • Rize Atıksu Arıtma Tesisi İnşaatı yapım sözleşmesi kapsamında 2047 yılına göre 30.403 m3/gün ortalama debi ile, fiziksel, kimyasal ve biyolojik arıtma üniteleri, çamur kurutma üniteleri ve koku giderici üniteyi de içeren atıksu arıtma tesisi yapım işi gerçekleştirilecektir.

Kasım 2021’de temeli atılan Rize Atıksu Arıtma Tesisi inşaatının 2023 yılı Temmuz ayında tamamlanarak devreye alınması planlanmaktadır.

Proje Tanıtım Semineri Programı

14:30 - 14:40 Proje Tanıtım Filmi Gösterimi

14.40 - 15:00 Açılış Konuşmaları

15:00 - 15:15 Rize Atıksu Projesi Kapasite Geliştirme Faaliyetleri hakkında sunum

15:15 - 16:00 Rize Atıksu Arıtma Özellikleri ile ilgili sunum

Proje ile ilgili detaylı bilgiye aşağıda linki verilen proje internet sitesinden ulaşılabilir.'

www.rizeatiksuprojesi.com


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI