Şelalede Tuvalet sorunu var

Şelalede Tuvalet sorunu var

YÖREDEN HABER 13.09.2022 14:13:48 49 0
Şelalede Tuvalet sorunu var

Kaçkar Dağları Milli Parkı içerisinde, Rize’nin debisi en yüksek şelalelerinden biri olan ve Gür bir orman içindeki yaklaşık 15 metre yükseklikten köpük köpük çağılayan dere yatağına doğru akan “PALOVİT” Şelalesi yılın her mevsimi ziyaretçilerle dolup taşıyor.

Palovit, kayalık mevkideki yüksek bir noktadan seyredilebiliyor ancak. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinden çıkan yol önce tarihi Çinçiva (Şenyuva) taş kemer köprüsüne, ardından da Zilkale’ye ulaşıyor.

Vadiyi yüzyıllardır kontrol eden ve geçtiğimiz yıllarda restore edilen tarihi kaleden sonra, parke taş döşeli güzergâh bir köprüden karşı yakaya geçerek çeşme başına kadar uzanıyor.

Çamlıhemşin Çat yolunun 19. kilometresindeki çeşmeden sola ayrılan dört kilometrelik yol, sizi Palovit Şelalesi’ne kadar götürüyor.

Son derece bakir bir alanda bulunan bu doğa harikası, güçlü yatağına karşın büyük bir gölet oluşturamıyor. Palovit Deresi’nin önlenemez suları, şelale. Meşederesi’yle birleşerek daha da güçlenen kar suları, Şenköy (Amukta) Köprüsü yakınlarında Fırtına Deresi’ne katılıyor.

Palovit Şelalesi yolunda bir kamp ve mesire alanı da bulunmaktadır

TUVALET SORUNU VAR

Palovir Şelalesi’ne Dağcılık kulüpleriyle birlikte her sene yaz kış en az iki kez çıkan biri olarak, bu yerin en önemli eksiğinin “TUVALET” olduğunu görüyoruz.

MESCİT bir şekilde halledilebilir ama özellikle yaz aylarında her gün en az 4 araç turla bu bölgeyi ziyaret ediyor. Yaklaşık 100 kişi bu güzelim doğa harikası yerde tuvalet ihtiyaçlarını nasıl karşılayacaktır?

Bu konu hakkında birçok kez haber yapmamıza rağmen hala sorunun devam ettiği söyleniyor.

Palovit Şelalesinden Amlakit Yaylasına gitmekte olan bir aracın şoförü yolda ihtiyacını karşılayan birini gördü.Ankara’dan geldiğini ve karşılaştığı manzaranın kendini çok üzdüğünü söyleyen yaylacı, bizleri arayarak “TUVALET” sorununun halledilmesi için yardım istedi.

YETKLİLERE SESLENİYORUM

Bu bölgede olduğu gibi, diğer bazı yaylalarda da aynı sorun var.Lütfen yeniden canlan maya başlayan bölge turizmine sizde yardımcı olun ve bu sorunları ortadan kaldırın.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI