Seçim tarihi netleşti

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde rektörlük seçim tarihi kesinleşti. RTEÜ, yeni rektörünü belirlemek için bu tarihte seçime gidecek.

YÖREDEN HABER 14.05.2014 14:20:50 30 0
Seçim tarihi netleşti
YÖK’ün 15-20 Mayıs 2014 tarihleri arasında rektörlük seçim takvimini belirlediği Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ)'nün, 15 Mayıs 2014 Perşembe günü yeni rektörünü belirlemek için saat:10.00’da üniversitenin sosyal tesislerinde seçime gideceği öğrenildi.

REKTÖRLÜĞÜN EN GÜÇLÜ ADAYI PROF. DR. KARAMAN

Geçen yıl RTEÜ’de yaşanan akademisyen ilanı krizinin ardından Rektör Prof. Dr. Arif Yılmaz’ın istifasıyla göreve gelen Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman’ın en güçlü aday gösterildiği seçimde Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Kemal Tavukçu da RTEÜ’nün yeni rektörü olabilmek için yarışacak.

336 ÖĞRETİM ÜYESİ REKTÖRLÜK SEÇİMİNDE OY KULLANACAK

729 akademik personeli ve 15.237 öğrencisi bulanan RTEÜ’de, Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman seçimin favorisi olarak gösterilirken, RTEÜ’nün yeni rektörünün belirlenmesi için yapılacak seçimde 336 öğretim üyesinin oy kullanacağı bilgisine ulaşıldı.

SON SÖZ CUMHURBAŞKANININ

Rektörlük seçimlerinde en çok oy alan 6 adayın ismi RTEÜ tarafından YÖK’e bildirilecek. YÖK de bu 6 adaydan 3’ünün ismini Cumhurbaşkanına sunacak. Cumhurbaşkanı da 3 isim arasından RTEÜ’nün yeni rektörünü atayacak.çay TV
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI