SAYISAL BAKIŞ" EĞİTİM KAMPINA HAZIR

Artvin Valiliği tarafından hazırlanan ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortağı olduğu "Yaşayan Matematik: Artvin'e Sayısal Bakış projesi kapsamında yapılan hazırlıklar tamamlandı.

YÖREDEN HABER 9.08.2021 10:26:03 24 0
SAYISAL BAKIŞ" EĞİTİM KAMPINA HAZIR

Hayati Akbaş

ARTVİN-Artvin Valiliği tarafından hazırlanan ve Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğünün proje ortağı olduğu 'Yaşayan Matematik: Artvin'e Sayısal Bakış projesi kapsamında yapılan hazırlıklar tamamlandı.

Artvin Vali Yardımcısı Salih Poçanoğlu, proje ile ilgili son hazırlıkları yerinde incelemek için Borçka Anbarlı Yatılı Bölge Okulunu ziyaret etti. Poçanoğlu'na ziyaretlerinde İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar ve Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürü Bayram Bakır eşlik ettiler.

Her ilçeden yaklaşık 50, toplamda 950 öğrencinin katılımıyla gerçekleşecek olan kamp 9 Ağustos'ta Borçka grubu ile başlayıp, 5 Eylül'de Hopa grubu ile sonlanacak. Üç gün sürecek olan kampta matematik atölyesiyle birlikte; kodlama, sanat, zeka oyunları, müzik, oryantiring, STEM, astronmi, beden eğitimi ve spor atölyeleri de yer almaktadır. Pandemi koşullarının getirmiş olduğu yeni tedbirlerle hazırlanan kamp sürecinde tüm öğrencilerin matematik ağırlıklı olmak üzere spor, sanat ve farklı bilim dallarında aktif rol almaları ve matematiğin hayatın her alanında yaşadığını keşfetmeleri sağlanacak. Kampa katılan öğrenciler, iki gece üç gün konaklayarak kamptaki etkinliklerden faydalanabilecekler. Eğitimciler Öğrencileri kampa beklediklerini açıkladılar.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI