ŞAVŞAT’TA HALK OZANI AŞIK KARA, GAZİ ORTAOKULU’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Gazi Orta Okulu’nun Türkçe öğretmenleri İbrahim Bülbül ve Hüseyin Günay Süner, Artvin’in yaşayan son halk ozanlarından Şavşatlı Aşık Kara’yı derste öğrencilerle buluşturdular.

YÖREDEN HABER 22.03.2018 10:51:17 31 0
ŞAVŞAT’TA HALK OZANI AŞIK KARA, GAZİ ORTAOKULU’NDA ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

Hayati Akbaş

ŞAVŞAT-Gazi Orta Okulu’nun Türkçe öğretmenleri İbrahim Bülbül ve Hüseyin Günay Süner, Artvin’in yaşayan son halk ozanlarından Şavşatlı Aşık Kara’yı derste öğrencilerle buluşturdular.

Orta Okulu Türkçe öğretmenleri İbrahim Bülbül ve Hüseyin Günay Süner Türkçe dersinde aşıklık geleneğini öğrencilerine daha iyi anlatabilmek için ilimizin yaşayan son halk ozanlarından Şavşatlı Aşık Kara’yı derste öğrencilerle buluşturdular. İki ders saati boyunca öğrencilere aşıklık geleneği hakkında yaşamından örneklerle aktarımlarda bulunan Aşık Kara öğrencileri mest etti. Büyük bir dikkatle ünlü ozanı dinleyen öğrenciler hayatlarında asla unutamayacakları anlar yaşadılar.

Okul Müdürü Osman Pehlivan, Okul Aile Birliği Başkanı Çiğdem Akyüz ve Aşık Kara’nın Artvin’e gelmesine sponsor olan Seher Bibinoğlu ve 7/E sınıfı velilerinin de katıldığı ders sonunda öğrencilerle hatıra fotoğrafı da çektiren Aşık Kara ile öğrenciler arasında duygusal anlar da yaşandı. Öğrenciler derslere böyle yaşayan örnekler getirilirse dersler daha zevkli olur diyerek okul müdürü Osman Pehlivan’dan bu tür etkinliklerin devamını istediler. Okul Müdürü Osman Pehlivan dersleri hayatın gerçekleriyle örtüştüğümüz oranda daha çok başarılı olacağımızı biliyoruz. Bunun için bu tür uygulamalarımız artarak devam edecek dedi. Aşık Kara’nın öğrencilerle buluşmasını sağlayan öğretmen ve velilere de teşekkür eden Osman Pehlivan her şey çocukların başarısı için diyerek halk ozanı Aşık Kara’ya da teşekkür etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı