Sarp'ta sıkıntı bitmiyor!

Sarp’ta memurlar saç baş yolduruyor.

YÖREDEN HABER 10.09.2013 09:40:40 11 1
Sarp



Son yıllarda artan yoğunluk nedeniyle artık geçişleri kaldıramayan Sarp Sınır Kapısı’nda özellikle Türkiye tarafında sıkıntı gün geçtikçe büyüyor. Yeniden modernize edilen Gürcistan tarafında hiçbir sorun yaşanmazken sadece tek bir geçiş kapısı olan ve tüm araçları buradan kabul eden Türkiye tarafında ise kuyruk ve eziyet tepki seslerini de beraberinde getiriyor. Oluşan kuyruklar sırasında bazı gümrük muhafaza memurları tavırları ile zaten gergin olan vatandaşların daha da gerginleşmesine sebep oluyor. Bazı memurların kuyruk esnasında masa üzerine döktükleri çekirdekleri yemeleri büyük tepki topluyor.

KİMLİKLER GEÇİŞLERDE 90 GÜN KALINABİLİYOR

Kimlikle geçiş yapanlar, 90 gün boyunca geçiş yaptığı ülkede kalabiliyor. İki ülke vatandaşlarının kimlik kartlarıyla seyahatleri, yalnızca Türkiye ile Gürcistan arasında geçerli oluyor, üçüncü ülkelere seyahatler için pasaport şartı aranıyor. 90 günden fazla ikamet etmek isteyenler ile turistik amacın dışında seyahat edecek olanlar ise pasaport kullanmakla yükümlü bırakılıyor. İki dilde yazılan form üzerine giriş çıkış damgaları tatbik edilerek karşılıklı geçiş yapan Türk ve Gürcistan vatandaşları, bu belgeleri Türkiye’de ve Gürcistan’da bulundukları süre içerisinde beraberinde taşıyor.
Karadeniz Gazetesi.

Anahtar Kelimeler:
İSMAİL
14.09.2013 04:50:38
türkiyenin sahasının hızlı ilerleyişe elverişli olmamasından kaynaklı bi sorun. gürcistan gümrüğü 5 peronda küçük araç çalısırken türkiye de bu 1 tane. memur cekirdeği iş varken yediğini zannetmiyorum

1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI