“SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Artvin Valiliği ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından vatanı uğruna donarak can veren kahramanları anmak, hatıralarını genç belleklerde canlı tutabilmek için ‘103. Yılında Sarıkamış Şehitlerini Anma Yürüyüşü

YÖREDEN HABER 8.01.2018 14:22:35 93 0
“SARIKAMIŞ ŞEHİTLERİNİ ANMA YÜRÜYÜŞÜ” GERÇEKLEŞTİRİLDİ
Valilik Binası önünde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk Bayrağı ile Cumhuriyet Caddesi ve Halkevi Caddesini takip ederek Kolorta Mevkisinde bulunan Garnizon Şehitliğine kadar anma yürüyüşü gerçekleştirdi.
Etkinliğe Artvin Valisi Ömer Doğanay, Artvin Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, İl Garnizon Komutanı Piyade Albay Abdurrahman Cengiz Çebi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, Artvin Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Ramazan Gürler, İl Emniyet Müdürü Mehmet Selvi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim ile daire amirleri, öğrenciler, gençler ve vatandaşlar katıldı.
Garnizon Şehitliği önünde düzenlenen törende bir konuşma yapan Artvin Valisi Ömer Doğanay, Sarıkamış’ta binlerce şehidin vatanı, devleti, milleti, dini, bayrağı ve milleti uğruna soğuk ve kara teslim olduğunu söyledi.
Vali Doğanay, “Bugün burada ecdadımızı yad etmek ve o şuuru daimileştirmek için bir araya geldik. Bu anlamlı etkinliğe katıldığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Artvin Valisi olarak sizlerle birlikte bu ortamda bulunmaktan dolayı memnun olduğumu ifade etmek istiyorum. Vatanımız sağ olsun, bayrağımız inmesin, ezanımız susmasın, imanımız, itikadımız daim olsun diyor ve hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Ayrıca anma etkinliğini organize eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze teşekkür ediyorum. Muhabbetle kalın, sevgiyle kalın, huzurla kalın, Allah’a emanet olun” dedi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Bahattin Yetim ise, “103 yıl önce Sarıkamış Harekatı ırasında donarak şehit düşen ecdadımızı anmak ve onların kuşandığı vatan sevgisiyle kuşandığımızı dosta, düşmana bir kez daha duyurmak için bir araya geldik. 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında Enver Paşa komutasındaki birlikler, Sarıkamış’taki Allahuekber Dağları’nda Rus kuvvetlerini püskürtmek isterken kara kışa yenik düştü. İslam aleminin ümidi olduklarının bilinciyle cepheye giden, tarihe her daim kahramanlıklarıyla nam salmış Türk askeri için şehitlik mertebesinden başka varacak daha yüce bir makam yoktu. Bazı kaynaklara göre 90 bin, bazı kaynaklara göre de 60 bin asker düşmana değil şiddetli soğuk, yetersiz kıyafet ve açlığa yenilmişti. Sarıkamış’ta hayallerini, umutlarını, istikballerini kalbine gömerek toprağa düşmüş tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyoruz. Bu millet onlara minnettardır. Ruhları şad olsun, mekânları cennet olsun” diye konuştu.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı 25’nci Hudut Tugay Komutan Yardımcılığı adına yapan Piyade Üsteğmen Murat Şimşek yaptı.
-Şehit babasından duygulandıran kahramanlık şiiri-
Artvinli şehit Davut Polat’ın 87 yaşındaki babası Rıza Polat ise, ’Kurtardık’ isimli duygu yükü şiir okudu. Şiiri duygu yüklü bir şekilde okuyan şehit babası, vatandaşlardan büyük alkış aldı.
Programın sonunda Artvin Gençlik Merkezi üyesi gençler, Artvin Doğanay’a Türk bayrağı hediye etti.
Öğrencilerin şiir okumasının ardından Vali Doğanay ve beraberindeki protokol üyeleri Garnizon Şehitliği’ni ziyaret ederek karanfil bıraktı. Burada şehitler için okunan duanın ardından tören sona erdi.
Artvin Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI