Samsun'dan,Sarp'a kıyı kenarlarda büyük değişim

Doğu Karadeniz Bölgesi’ne yapılanmanın önündeki en büyük engel olarak görülen, kıyı kenar çizgisi kanunu Sarp’tan Samsun’a kadar uzanan sahili kapsayacak şekilde yeniden düzenleniyor

YÖREDEN HABER 20.06.2014 09:35:31 19 0
Samsun
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yapılanmanın önündeki en büyük engel olarak görülen Kıyı Kenar Çizgisi Kanunu, Sarp’tan Samsun’a uzanan sahili kapsayacak şekilde yeniden düzenleniyor. Ege ve Akdeniz Bölgeleri'nde yapılan turistik tesisler ile sahil bölgelerinin yağmalanmasının önüne geçmek için 1990'lı yıllarda çıkartılan Kıyı Kanunu ve Kıyı Kenar Çizgisi Kanunu, Karadeniz sahillerinde belediyelerin ve vatandaşların başına dert olmuştu. Kanun dolayısı ile sahil kesimlerinde yapılan bir çok mecburi yapı ruhsat alamayarak ruhsatsız olarak hizmete açılmıştı.

Özellikle Doğu Karadeniz Bölgesi’ndeki belediyelerden gelen şikayetlerin artması üzerine harekete geçilerek TBMM’de yasa ile ilgili bölgesel bir değişiklik yapılması yoluna gidildi. Özelde de Trabzon’a yapılacak olan Yatırım Adası için kanun değişikliği mecbur hale geldi.
 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı