RTEÜ’de Patent Farkındalık Semineri

Seminerin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, TPE uzmanı İbrahim ULUTÜRK’e verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.

YÖREDEN HABER 6.05.2016 13:21:24 37 0
RTEÜ’de Patent Farkındalık Semineri
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, Üniversitenin Teknoloji Transfer Ofisine bağlı, Türk Patent Enstitüsü (TPE) Bilgi ve Doküman Birimi’nin organizasyonuyla, ‘’Üniversitelerde Sınai Mülkiyet Haklarının Yaygınlaştırılması” projesi çerçevesinde ‘Fikri ve Sınai Mülkiyet Hakları, Patent ve Patent İşlem Süreçleri’ ile ilgili bilgilendirme semineri düzenlendi.

Seminere TPE Uzmanı İbrahim ULUTÜRK katıldı ve yaptığı sunumda, patentin ne olduğu, nasıl alınabileceği, hangi buluşların fikri sınai mülkiyet hakları kapsamında olduğu, patent başvurusunda dikkat edilmesi gereken püf noktaların neler olduğu, başvuru öncesinde yapılan hataların neler olduğu, başvuru ve sonrasındaki aşamalar hakkında ayrıntılı bilgi verdi.

Seminerin sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali BİLGİN, TPE uzmanı İbrahim ULUTÜRK’e verdiği önemli bilgilerden dolayı teşekkür etti.
Akademisyenlerin buluşlarının korunması kapsamında farkındalık oluşturma çalışmalarından bir diğeri olan Patent Randevu Günü ise aynı gün öğleden sonra Teknoloji Transfer Ofisi’nde düzenlendi. Farklı birimlerden on iki akademisyen, TPE uzmanı ile birebir görüşme yaparak buluşlarının patent süreçleri ile ilgili danışmanlık, bilgilendirme ve detaylı ön araştırma konuları hakkında bilgiler aldı.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI