RTEÜ'DE 85 PROJE DESTEK GÖRDÜ

Söz konusu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ettiğini ifade etti

YÖREDEN HABER 27.02.2014 11:55:23 24 0
RTEÜ
Eğitim öğretim kalitesinden ödün vermeyen, sosyal sorumluluk içinde hareket eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi nitelikli ve tercih edilen bir üniversite olma hedefine doğru adım adım ilerliyor.

Üniversiteler hazırlamış olduğu projeler, yapmış oldukları indeksli yayınlar ve mezunlarının tercih edilme oranlarıyla değerlendiriliyor.

Bu bilinçle hareket eden Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nin yeni yönetimi, üniversite öğretim elemanlarının proje, yayın ve eğitim öğretimin niteliği konusuna önem vermelerini her platformda gündeme getirmekte ve akademisyenleri bu yönde teşvik etmekte. Bu yönetim anlayışının ilk meyveleri ortaya çıkmaya başladı.
Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi öğretim üyelerinin hazırlamış olduğu projelerden dokuz tanesi Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından kabul edilerek desteklenmeye değer bulundu.
Konu ile ilgili basın mensuplarına bilgi veren Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, yönetim olarak eğitim öğretimin niteliğinin artması yönündeki çalışmalara ilaveten, üniversitenin uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerdeki yayın sayısının ve TÜBİTAK, DPT, Avrupa Birliği gibi kurum ve kuruluşlar tarafından desteklenen proje sayısının artmasının öncelikleri olduğunu ve bu konuda öğretim üyelerine her türlü kolaylığı sağladıklarını, desteği verdiklerini, üniversitelerin sıralanmasında proje ve indeksli dergilerdeki yayın sayısının belirleyici olduğunu, TÜBİTAK’ın söz konusu projelere toplam 1.726.647.00 TL destek verdiğini, bu destekle birçok cihazın alınmasına ilaveten önemli çalışmaların ve yayınların yapıldığını belirtti.

Bir önceki yılla karşılaştırıldığında desteklenen proje sayısındaki artışın çok dikkat çekici olduğunu ve üniversite öğretim elemanları tarafından hazırlanan projelerin sadece TÜBİTAK tarafından desteklenmeye değer bulunan bu projelerle sınırlı olmadığını ifade eden Prof. Dr. KARAMAN, öğretim elemanlarının hazırlamış olduğu projelerden 85 tanesinin de Üniversite’nin Bilimsel Araştırma Birimi (BAP) tarafından da desteklenmeye değer bulunarak desteklendiğini vurguladı.
Rektör Vekili Prof. Dr. KARAMAN, önümüzdeki yıllarda proje konusundaki bu başarının artarak devam etmesi gerektiğini, bu yönde büyük bir çalışma içinde olacaklarını ve söz konusu başarıda katkısı olan herkese teşekkür ettiğini ifade etti. 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI