RTEÜ Tararafından araştırılacak

Denizlerimizdeki Mikroplastikler ve Deniz Çöpleri RTEÜ Üniversitesi Tarafından Araştırılacak

YÖREDEN HABER 28.06.2021 11:09:05 33 0
RTEÜ Tararafından araştırılacak

T.C. Tarım ve Orman Bakanlığı ile RTEÜ Üniversitesi arasında imzalanan protokol gereği 2021-2022 yıllarında Karadeniz, Marmara Denizi, Eğe Denizi ve Akdeniz’de kıyı ve nehir geçiş sularında dağılım gösteren mikroplastikler ile deniz çöpleri Üniversitenin Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ülgen Aytan ve ekibinden oluşan Mikroplastik Araştırma Grubu tarafından araştırılacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünün sahibi olduğu “Yerüstü Sularında Mikroplastikler, Etkileri ve Kontrol Yöntemleri Projesi” TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi (MAM) tarafından yürütülmektedir.

Yapılan yazılı açıklamalarda 'İki yıl sürecek proje kapsamında Üniversitemiz ile Tarım ve Orman Bakanlığı arasında yapılan protokol dolayısıyla mikroplastik analizleri Üniversitemiz Mikroplastik Araştırma Grubu tarafından gerçekleştirecektir. Projede ayrıca, mikroplastikleri etkilerinin ortaya konulması ile kontrol yöntemlerinin geliştirilmesine dair stratejilerin belirlenmesi amaçlanmaktadır. Bunun yanı sıra, çöpler, mikroplastikler ve mikroplastiklerin üzerine adsorbe olan kimyasallar da dikkate alınarak sucul ekosistem üzerindeki etkileri de araştırılacaktır' denildi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI