RTEÜ'de serbest kürsü gençlik sohbetleri

RTE Üniversitesi Akademik Düşünce Eğitim Medeniyet Topluluğu (ADEM) tarafından düzenlenen “Serbest Kürsü Gençlik Sohbetleri” Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre TOPOĞLU’nun katılımı ile İktisadi ve

YÖREDEN HABER 27.02.2018 13:07:46 22 0
RTEÜ

Ülkemizi geleceğe taşıyacak en büyük güç ve potansiyelin gençler olduğunu ifade ederek konuşmasına başlayan TOPOĞLU, gençlik merkezlerinin amacına ve önemine değinerek gençlerle söyleşi gerçekleştirdi.

Kahramanlıklarla dolu ülkemizin zor zamanları alnının akıyla atlattığını bugün de zor zamanları atlatacağını belirten TOPOĞLU, “Çanakkale bizim için çok özeldir. Kahramanlıkları dinleriz, gider yerinde görürüz, şehitlikte duygulanırız kalbimizin orta yerine koyarız. Ancak döndüğümüzde bir şey eksik kalmıştır. Yaşanmışlık. Biz 15 Temmuz’da bir gecede, insanların sadece durarak, bağırarak, bedenleri ile milletin kaderini değiştirdiğini gördük, yaşadık. Vatan ne kadar önemliymiş onu gördük.” dedi.

Zor zamanların hep olacağını hatırlatan TOPOĞLU, topyekûn seferberliğin sadece iki saat az uyumak, beş kitap fazla okumak, daha fazla araştırma yapmakla değil bunlardan daha da önemli olan tek bir yolla olacağının altını çizdi: “Herkes işini en iyi şekilde yapmalı. Öğrenci derslerini daha iyi çalışmalı, öğretmen öğrencilerini yetiştirirken vatana evlat yetiştirir gibi yetiştirmeli, şoför taşıdığı insanları bu ülkenin neferini taşıyorum bilinci ile daha dikkatli taşımalı, anne evladını yetiştirirken sadece evladı olduğu için değil bu vatanın ona ihtiyacı olduğu için yetiştirmeli.”

TOPOĞLU, “Bir kişinin kıymeti oldukça önemli. Bir kişi bir mahalleyi, bir ülkeyi hatta dünyayı değiştirebilir. Dünya sizden bir şeyler bekliyor. Kudüs özgür olsun, Suriye’de masumlar ölmesin, Afrika’da insanlar açlıktan ölmesin istiyorsanız, yaptığınız işi en iyi şekilde yapın.” diye konuştu.

Rol model olmak isteyenlerin, rol model almaları gerektiğini ifade eden TOPOĞLU, gençlere Peygamber Efendimizi rol model almaları tavsiyesinde bulunarak konuşmasını tamamladı.

Programın sonunda, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL ile ADEM Başkanı Öğr. Gör. Hüsamettin DEMİRCAN günün anısına Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre TOPOĞLU’na Üniversitemiz şilti takdim ettiler.

Programa, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İstiklal Yaşar VURAL, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Alaattin KIZILTAN ve öğrenciler katıldı.

Programın sonunda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre TOPOĞLU ile ADEM Başkanı Öğr. Gör. Hüsamettin DEMİRCAN Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN’ı makamında ziyaret ederek bir süre sohbet etttikten sonra Rektör Karaman hediye takdim etti.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI