RTEÜ'de Güvenli Balıkçılık bilgilendirme semineri

RTEÜ Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ’ın koordinatör, Dış İlişkiler Ofisi personeli Uzm. Ozan SELCİK’in teknik personel olarak görev aldığı “TROL BALIKÇILIĞINDA RİSK ÖNLEME VE GÜVENL

YÖREDEN HABER 28.07.2017 09:06:10 40 0
RTEÜ

Avrupa Komisyonu tarafından finanse edilen Erasmus+ KA2 Stratejik Ortaklıklar kapsamında hazırlanan “TROL BALIKÇILIĞINDA RİSK ÖNLEME VE GÜVENLİK İÇİN BİT KULLANIMINA DAYALI EĞİTİM ARACI (GÜVENLİK BALIKÇILIK)” adlı proje Eylül 2014 tarihinde başladı ve Ağustos 2017 tarihi itibariyle sona erecektir.

Proje kapsamında gerçekleştirilen faaliyetler proje koordinatörü Doç. Dr. Göktuğ Dalgıç tarafından bir sunum eşliğinde tanıtıldı. Projenin temel hedefleri, mesleki risklerin önlenmesine karşılık düşen çapraz becerilerin trol balıkçılığı sektörüne danışmanlık yapılması: ‘Trol balıkçılığı sektöründe mesleki risklerin önlenmesine ilişkin Avrupa standartlarında bir program oluşturulması’ ve BİT kullanımına dayalı sektörde eğitimsel yenilikçi gelişmeleri teşvik etmektir. Projenin beklenen etkileri ise Avrupa düzeyinde iş risklerini önlemek için eğitimin standardize edilmesini teşvik etme; yenilikçi araç ve eğitim materyali sağlama; uzaktan öğrenmeye erişimi teşvik etme; mesleki eğitimi kolaylaştırma; çalışma şartlarını iyileştirme ve kazaları azaltma; meslek uzmanlarının ülkeler arası hareketliliğini teşvik etme şeklindedir.

Su Ürünleri Fakültesi’nde bulunan Prof. Dr. Osman Beyazoğlu Konferans salonunda düzenlenen “Balıkçılık Sektöründe Denizde Güvenlik” adlı AB PROJESİ BİLGİ GÜNÜ etkinliğine Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN ile Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyeleri ve elemanları katıldı. İlgili etkinlikte Üniversitenin diğer birimlerindeki personeller de yer aldı.

Prof. Dr. Cemalettin ŞAHİN, Üniversitece yürütülen projelerin sayısının gün geçtikçe arttığını, bu projelerin yeni projeleri tetiklediğini ifade etti. Dış İlişkiler Ofisi personeli Uzm. Ozan SELCİK ise KA2 projeleri hakkında genel bilgiler verdi ve Üniversitemizde halihazırda 3 AB projesinin yürütüldüğü ve 1 adet proje teklifinin de AB tarafından desteklendiğini ifade etti. Proje Koordinatörü Doç. Dr. Göktuğ DALGIÇ ise Trol Balıkçılığı Sektöründe çalışanlar için hazırlanan eğitim programının Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı.  Etkinlik kapsamında daha sonra  projenin çıktısı olan “Balıkçılık Sektöründe Denizde Güvenlik” konulu kısa bir video gösterimi gerçekleştirildi.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI