RTEÜ de "Farkındalık Söyleşileri"

RTE Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulu tarafından düzenlenen “Farkındalık Söyleşileri II” Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa ÇAYIR’ın katılımıyla Adalet Meslek Yüksekokulu Amfi 4’te gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 23.11.2017 12:49:37 77 0
RTEÜ de "Farkındalık Söyleşileri"

Mustafa ÇAYIR, ceza ve tevkiflerinin yapısı, işleyişi, infaz ve koruma memurlarının bu kurumlardaki rolü hakkında genel bilgiler verdikten sonra, gerek ceza ve tevkifevlerinin kurumsal yapısı gerek infaz ve koruma memurluğu mesleği ile ilgili öğrencilerin merak ettiği soruları cevapladı.

İnfaz ve koruma memurlarının hükümlü ve tutuklular ile münasebetlerinin kişiselleştirilmeden, soğukkanlı ve kurum bilinci ile hareket edilerek ifa edilmesi gerektiğinin altını çizen ÇAYIR,  özellikle öfke kontrolü ve stres yönetimine azami derecede riayet edilmesi gerektiğini belirtti.

Mesleğini icra ederken gerekli bilgi ve donanıma sahip memurlara ihtiyaç duyulduğunu ifade eden ÇAYIR, infaz ve koruma memuru yetiştiren Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin azim ve kararlılıkla tahsillerini tamamlamaları tavsiyesinde bulundu.

Söyleşinin ardından, Adalet Meslek Yüksekokulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ahmet YANIK tarafından günün anısına Kalkandere Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Mustafa ÇAYIR’a Üniversitenin şilti takdim edildi.RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI