RTEÜ'de Bilim Kampı Gerçekleştirildi

RTE Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesinde, 12-15 Haziran 2017 tarihlerinde lise öğrencilerine yönelik Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serdar DİZMAN koordinatörlüğünde “Bilim Kampı” gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 19.06.2017 20:50:51 112 0
RTEÜ

Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay TORUL’un açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. Serdar DİZMAN, bilim kampı programı hakkında bilgi vererek öğrencilerin dört gün sürecek olan yaz okulu hakkında merak ettikleri soruları yanıtladı. DİZMAN, bilim kampı ile öğrencilerin fen ve bilime olan ilgilerini arttırıp öğrenirken eğlenmelerini hedeflediklerini belirtti.

Bilim kampı ile öğrenciler, DNA ve protein görüntüleme, bakteri ve mantar görüntüleme, aspirin sentezlenmesi, azo boyasının sentezlenmesi, cep telefonlarından yayınlanan elektromanyetik dalgaları izleme, sıvı nitrojen, süper iletkenlik, elektronların manyetik alanda sapması, transformatör, yerçekimi ivmesinin hesaplanması ve sürtünme kuvvetinin hesaplanması gibi birçok deney yapma fırsatı yakaladı. Atölye çalışmasında ise güneş panelli model araba tasarlayarak arabalarını Üniversitemiz kampüsünde deneme şansı buldular.

Kamp süresi boyunca öğrenciler, deneyler ve atölye çalışmalarının yanında Üniversite Kütüphanesi, Merkezi Araştırma Laboratuvarı, Su Ürünleri Fakültesinde bulunan Balık Müzesi ve Su Ürünleri Araştırma Merkezini gezdiler.

Dördüncü gün Üniversite Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen sosyal program sonrasında öğrencilere katılım belgesi ve hediye takdim edilerek bilim kampı sona erdi.

Kampa, Fatih Anadolu Lisesi, Rize Anadolu Lisesi, Tevfik İleri Anadolu Lisesi ve Ali Metin Kazancı Rize Lisesi 10. ve 11. sınıfta öğrenim gören 20 öğrenci katıldı.

RTEÜ 


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI