RTEÜ'de 12. Spor Şenliği Ödül Töreni Gerçekleştirildi

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi tarafından bu yıl 12.si düzenlenen Bilim, Sanat, Kültür ve Spor Şenliği çerçevesinde gerçekleştirilen spor müsabakaları ödül töreni Kongre ve Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

YÖREDEN HABER 29.05.2017 12:54:21 35 0
RTEÜ

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Mustafa ÇAKIR açılış konuşmasını gerçekleştirdi. Bu yıl gerçekleştirilen spor etkinlikleri ile ilgili bilgi vererek konuşmasına başlayan ÇAKIR, “Üniversite tercih edilebilir parametlerine bakıldığında akademik başarılar yanında öğrenciye sağlanan kültürel ve sportif etkinlikler önem arz etmekte, tercihleri etkilemektedir. Başarı elde etmek için üst düzey katılım sağlamak ve tecrübe kazanmak da önemlidir. Katılım olmadan başarının gelmesi mümkün değildir.” diyerek sportif faaliyetlerin yerinde ve zamanında sorunsuz gerçekleşmesini sağlayan herkese teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN ise yaptığı konuşmada, Üniversitelerin sadece eğitim öğretimin, araştırma geliştirmenin yapıldığı kurumlar olmadığını ifade ederek, “Öğrencilerimiz sadece dersleriyle, laboratuvarlarıyla uğraşmayacaklar, elbette ki bunlar olmazsa olmazlarımız ama aynı zamanda öğrencilerimiz kendi yetenekleri, ilgilerine göre farklı alanlarda da etkinlik yapıp kendilerini geliştirmeleri gerekiyor. Biz bu anlamda Üniversitemiz bünyesinde sürekli olarak farklı programlar düzenliyoruz. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde yer alan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Rektör Karaman'ın konuşmasının ardından Halk Dansları Ekibi bir gösteri sundu. Muğla’da düzenlenen Üniversiteler Arası Halkoyunları Yarışmasında gruplarında 1.liği elde eden Üniversitenin Halk Dansları Ekibi’nin aldığı kupayı antrenör Muhammet Ali TEMİZEL Rektör Karaman'a  takdim etti.

Gösterinin ardından, Üniversitenin 2016- 2017 akademik yılı çerçevesinde gerçekleştirilen voleybol, basketbol, futsal, halı saha futbol, masa tenisi, satranç branşlarındaki müsabakalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Bu yıl spor etkinliklerinde toplam 6 branşta 150 müsabaka oynandı, müsabakalar 504 öğrenci ve 290 personel katılımı ile gerçekleştirildi. Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu müsabakalarında Üniversite bu akademik yılda 8 branşta katılım sağlayıp 179 öğrenciyle temsil edildi.

RTE Üniversitesi Futbol Erkek Takımı Üniversiteler Arası İkinci Lig Grup yarışmalarında Antalya’da birinci oldu ve birinci lige yükseldi. Masa Tenisi Takımı 183 üniversitenin katıldığı Ünilig elemelerinde Türkiye yedincisi oldu.Voleybol Erkek ve Basketbol Erkek takımları geçen yıl yükseldikleri Üniversiteler Arası birinci lig grup yarışmalarında birincilikteki başarılarını devam ettirdi ve Erkek Basketbol Takımı birinci ligde grup üçüncüsü oldu.Futsal Takımı katıldığı müsabakalarda bu yıl grup üçüncüsü oldu. Sivas’ta yapılan Grekoromen Güreş müsabakalarında Güreş Takımı 80 kiloda Türkiye şampiyonu olarak altın, 85 kiloda Türkiye ikincisi olarak gümüş, 75 kiloda Türkiye üçüncüsü olarak bronz madalya aldı ve takım olarak Türkiye beşincisi oldu.Halk Oyunları Ekibi Bodrum’da düzenlenen Üniversiteler Arası Halk Oyunları yarışmasında iki takımla temsil edilip otantik dalda katılan takımımız grup ikincisi olarak kupa aldı, artistik dalda yarışmaya katılarak grup birincisi oldu ve finallerde RTE Üniversitesini temsil etti.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı