RTEÜ BESYO MÜDÜRÜ KALKAVAN ÇAYKUR SPORDA’DA RİZE'NİN GÜÇLÜ MARKASI

Çaykurspor Grekoromen Güreş ve Türkiye İşitme Engelliler Teknik Direktörü, Milli Antrenör Rüstem Koyuncu ve Çaykurspor Kulübü Müdürü B.Ali Kavalcı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr

YÖREDEN HABER 30.05.2017 14:16:28 70 0
RTEÜ BESYO MÜDÜRÜ KALKAVAN ÇAYKUR SPORDA’DA RİZE

Bayram Ali Kavalcı

Çaykurspor’lu Antrenöre ve yöneticiler, Çaykurspor’da farklı branşlarda lisanslı spor yapan, yurt içi ve yurt dışı müsabakalara katılan, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda Eğitim gören çok sayıda sporcularına, gerek milli Takım hazırlık kampları süresince ve gerekse yurt içi ve yurt dışı müsabakalara katılan sporcularına mevzuatları çerçevesinde izinli sayılmaları hususunda göstermiş oldukları kolaylıklara teşekkür ettiler.  

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Aslan Kalkavan, “1996 yılında Ata sporu güreşle başlayarak, Türk sporuna, bölgemize ve Rize ilimize birçok Uluslararası yarışmalarda şampiyonluklar kazandıran ve kazandıramaya devam eden ÇAYKUR spor Kulübü ilimizde farklı branşlarda altyapıdan en çok sporcu yetiştiren köklü bir kulüptür. Çaykur ismi ve ÇAYKUR spor ismi Türkiye’de güçlü bir markadır. Son 5 yıldır grekoromen güreş, rafting, kano gibi ülkemizin önemli sporlarında ülkemizi ve Rize’mizi başarıyla temsil eden, Çaykurspor yurt içi ve yurt dışı yarışmalarda ülkemize ve Rize’mizi gururlandıran çok önemli şampiyonluklar elde etmiştir. Bu nedenle, Çaykurspor YK Başkanı, ÇAYKUR Genel Müdürü sn. İmdat Sütlüoğlu ve yönetimini tebrik ediyorum. ”dedi.

RTEÜ Beden Eğitim ve Spor Yüksek Okulu Müdürü Prof.Dr. Kalkavan, “Rize’de Amatör spor dallarında 593 lisanslı, 569’u lisansız olmak üzere genel toplamda 1162 sporcu bulunmaktadır. Amatör dallarda çalışmalara başlayan sporcularımıza şort, forma, eşofman gibi malzeme desteği verilmiştir. Amatör spor dallarında 35 antrenöre, 5 sporcuya ve 2 amatör şube çalışanlarına maddi ödeme yapılmaktadır. İlimizde, atletizm, badminton, basketbol, bisiklet, boks, dağcılık, halter, hentbol, judo, kano, karate, masa tenisi, okçuluk, rafting, tenis, voleybol, yelken, satranç, kick-boks ve yüzme spor dallarımız mevcuttur. Bu spor dallarında antrenör sayısı 38’dir.” dedi.

Ziyaretin sonunda, Grekoromen Güreş Milli Takım ve Çaykur spor Antrenörü Rüstem Koyuncu, RTEÜ Besyo Müdür Prof.Dr. Kalkavan’a ay yıldızlı milli takım eşofmanı hediye etti.  


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI