RTEÜ 2013 Yılında ne kadar teşvik dağıttı

Kuruluş amacı Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’ni fiziki altyapı ve akademik başarının artırılması gibi yönlerinden desteklemek olan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, 2013 yılı Akademik Teşvikleri ilgililerin hesapl

YÖREDEN HABER 13.05.2014 20:10:09 33 0
RTEÜ 2013 Yılında ne kadar teşvik dağıttı
Öğretim Elemanlarının 2013 yılı akademik yayınlarına verilecek teşvikler Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Çalışmalar Komisyonunun incelemesinin ardından Vakıf Mütevelli Heyeti tarafından karara bağlandı.

Mütevelli Heyeti tarafından belirlenen Akademik Teşviklerle ilgili olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Genel Sekreteri Av Harun Mertoğlu tarafından basına bilgi verildi.

Mertoğlu yaptığı açıklamada; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı, daha önce Üniversite’nin değişik bölümlerinde okuyan ihtiyaç sahibi 500 öğrenciye ayda 300 TL olmak üzere ihtiyaç bursu ile Üniversiteyi ilk beş tercihi içinde tercih eden ve yerleştiği puan türünde ilk 4.000’e giren 5 öğrenciye aylık 1.000 TL teşvik bursu vermişti.

Vakıf Mütevelli Heyeti Nisan ayında yapmış olduğu toplantıda 2013 yılı Akademik Teşvik miktarını 500.000 TL olarak belirlemişti. Akademik Teşvikler için Vakfa yapılan müracaatlar Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Akademik Çalışmalar Komisyonu tarafından dikkatli bir şekilde Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Burs ve Teşvik Yönergesi hükümlerine göre değerlendirildi ve 2013 yılında 206 öğretim elemanı tarafından yapılan çeşitli bilimsel faaliyetlerin desteklenmesine karar verildi.

Bu çerçevede her bir öğretim elemanının hak ettiği miktar belirlenerek hesabına yatırıldı. 2013 yılında Üniversite Öğretim Elemanları tarafından yapılan ve Vakıf tarafından desteklenen bilimsel faaliyetler içerisinde bir tanesi Avrupa Birliği Çerçeve Projesi kapsamında olmak üzere çok sayıda Tübitak Projesi, çeşitli yayınevleri tarafından basılmış kitap ile uluslararası indeksler tarafından taranan dergilerde yayınlanmış makaleler yer aldı.

Vakıf Genel Sekreteri Av Harun Mertoğlu, Vakfın temel amacının üniversiteyi her alanda destekleyerek gelişmesine katkı sunmak olduğunu ve bu tür teşviklerinin 2014 yılında da devam edeceğini belirtti.
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI