RTE Üniversitesinde Yeryüzünün Çocuklarıyla Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen Üniversite Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu tarafından düzenlenen “Yeryüzünün Çocuklarıyla Projesi”nin açılışı Kongre ve Kültür

YÖREDEN HABER 5.01.2018 13:59:27 51 0
RTE Üniversitesinde Yeryüzünün Çocuklarıyla Projesinin Açılışı Gerçekleştirildi

Projenin açılışını Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT ve proje yöneticileri gerçekleştirdi.

Programda bir konuşma gerçekleştiren RTEÜ Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu Proje Koordinatörü ve Başkanı Zeliha KURTOĞLU, projenin oluşumu ve amaçları hakkında bilgi verdi.

Açılış konuşmasının ardından “Yeryüzünün Çocukları İçin Herkesi Harekete Geçirin” konulu video gösterimi gerçekleştirildi.

Programda, Üniversitenin İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdulgani BOZKURT, “Mülteci Psikoloji” adlı konferans verdi.

Konuşmasına mülteci, sığınmacı ve göçmen kavramlarını tanımlayarak başlayan BOZKURT, dünyada yüz milyon mültecinin yüzde doksanının Müslüman olduğunu ifade etti.

Bağdat, Arakan, Filistin, Ürdün, Lübnan ve Suriye kamplarını ziyareti esnasında yaşadıklarını ve gördüğü manzarayı anlatan BOZKURT, ülkemizdeki mültecilere karşı ensar vazifesi edinmemiz gerektiğini belirtti. BOZKURT, “Ülkemizde Suriyeli on milyondan fazla mülteci var onlara karşı alçakgönüllü olalım, yürekleri fethedelim.” diyerek konuşmasını tamamladı.

Konferansın ardından Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Yrd. Doç. Dr. Abdulgani BOZKURT’a plaket takdim etti. Programın sonunda bir çekiliş gerçekleştirilerek kazananlara kitap hediye edildi.

Programa, Rize Valisi Erdoğan BEKTAŞ, Rektörüz Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Tıp Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Adnan YILMAZ, Üniversite Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Hasan TÜRÜT, akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

RTEÜ


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı