RTE Üniversitesi ""Karadeniz Araştırma" Gemisi Bulgaristan Seferine Başladı

RTE Üniversitesi Bilimsel Araştırma, İnceleme ve Eğitim Gemisi “Karadeniz Araştırma”nın Bulgaristan sınırına kadar devam edecek olan seferi başladı.

YÖREDEN HABER 6.11.2017 12:41:54 96 0
RTE Üniversitesi ""Karadeniz Araştırma" Gemisi Bulgaristan Seferine Başladı

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Araştırma Gemisi, yürütücülüğünü Üniversite Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi  Doç. Dr.Ahmet Mutlu GÖZLER’in yaptığı “Türkiye’nin Batı Karadeniz Kıyıları Makrobentik Omurgasız Çeşitliliği ve Ekolojik Kalite Değerlerinin Mevsimsel Değişimi” başlıklı TÜBİTAK projesi kapsamında Bulgaristan sınırında bulunan İğneada’ya kadar sürecek seferine 4 Kasım’da başladı.

25 metre uzunluğunda, 8 metre genişliğinde olan Karadeniz Araştırma gemisinde personel ve araştırmacıların kalabileceği 12 yatak, yataklı revir, kamara, mutfak, kiler, toplantı salonu, ıslak ve kuru olmak üzere 2 laboratuvar, şoklama ve soğuk hava depoları, 2 vinç ve trol ırgatı bulunuyor.

Ayrıca otomatik pilot, navigasyon, haberleşme ve balık bulucu gibi son sistem elektronik cihazlarla donatılan gemi 600 metre derinliğe kadar su ve sediment örneklemeleri yapabilecek ve her türlü sürükleme av araçları ile avcılık araştırmaları yürütebilecek özellik ve donanıma sahip. Karadeniz Araştırma gemisi herhangi bir ikmal yapmadan, karaya bağımlı kalmadan 10 gün boyunca deniz çalışmaları da gerçekleştirebiliyor.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı