Rizeli Hayvancılara sahip çıkılmasını istedi

Rize ve yaylalarında her geçen gün azalan büyük ve küçükbaş hayvan sahiplerinin birçok sıkıntısı olduğunu dile getiren Yaşar Kızılhan “Devletten ilgi ve alaka bekliyoruz” dedi.

YÖREDEN HABER 20.02.2021 15:09:51 29 0
Rizeli Hayvancılara sahip çıkılmasını istedi

ALİ AKYILDIZ

PAZAR-Rize ve yaylalarında her geçen gün azalan büyük ve küçükbaş hayvan sahiplerinin birçok sıkıntısı olduğunu dile getiren Yaşar Kızılhan “Devletten ilgi ve alaka bekliyoruz” dedi.

Rize’nin Çamlıhemşin İlçesine bağlı Ortaklar (Verçenik) yaylasında yaz aylarında hayvancılık yapan namı değer TİK TAK Yaşar, Yaşar Kızılhan,” Her geçen gün sayılarımız azalıyor. Devletimizin biz hayvancılık yapanlara daha çok destek vermeleri gerekir. Yoksa son kuşak bizlerde bırakmak zorunda kalacağız diyerek dert ve sıkıntılarını dile getirdi.

Ben, TİK TAK Yaşar, “hayvancılık dedelerimizde bize kaldı. Çok zor koşullarda bu işi sürdürüyoruz. Çoban doğdum çoban öleceğim. Ben akademisyen değil çobanım. Devlet Bize kredi mi verecek yoksa başka türlü yardım mı edecek onu bilemiyorum. Ama zordayız. Bize yardım etsin. Yaptığımız işin karşılığını alamıyoruz. Yemin çuvalı 120 TL, Ot 2 bin tl, Saman Bin TL, hayvancılığa el atılması lazım. Biz kaymağa 45 TL söylüyoruz. Vatandaş buna tepki gösteriyor” .diye konuştu

Ömrümüz bunlarla geçi bunlarla büyüdük. Bunlarla bugüne geldik. Rabbime şükürler olsun üç kuruşta kazandık. Bunun yanında dert ve sıkıntılarda yaşadık diyen Yaşar Kızılhan, Yabancı çoban çalıştıramıyoruz yasak. Yakalanınca cezası var. Devlet Kredi verdiğini söylüyor. Biz alamıyoruz. Göstermiş olduğu şartları yerine getirmemiz mümkün değil. Bölgede hayvancılık yapan elle sayılacak kadar azaldı. Gelsinler baksınlar bu işi yapıp yapmadığımıza karar versinler ondan sonra da ne yardım yapacaklarsa yapsınlar” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı