RİZELİ GENÇLER SARIKAMIŞTA

Türkiye’de kayak sezonunun sonlarına doğru yaklaşılırken bölgede Kayak Merkezinin olmayışından dolayı Rizeli kayak severler kayak merkezlerine akın ediyor.

YÖREDEN HABER 4.03.2021 17:10:14 73 0
RİZELİ GENÇLER SARIKAMIŞTA

Türkiye’de kayak sezonunun sonlarına doğru yaklaşılırken bölgede Kayak Merkezinin olmayışından dolayı Rizeli kayak severler kayak merkezlerine akın ediyor.

Sarıçam ormanları, kristal karı ve uzun kayak pistleriyle Türkiye'nin gözde kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezinde Rizeli kayak severler horon ve türküler eşliğinde pistlerde kayak yaptı.

Pandemi tedbirlerinin alındığı kayak merkezinde kayak severler gönüllerince kayma imkanı buluyor.

Pazardan yola çıkan Hudisa Doğa Sporları Topluluğu Üyeleri, Sarıkamış kayak merkezinde, Rize Kaçkar Dağcılık Rafting Kayak Spor İhtisas Kulübü (KDRK) üyeleri ile Sarıkamış’ta bir araya geldiler. İki grup üyelerinin birleşmesiyle kayak pisti kısa süre içerisinde horon pistine dönüştü. Sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde, Rize yöresine ait türküler eşliğinde horon oynayan iki grup kültürel oyunlarını Sarıkamış’ta sergilediler.

Bir genç kardeşiniz olarak üzülerek ifade ediyorum ki, Maalesef birçok genç kardeşlerimiz manevi ve kültürel yapılarımızdan uzak bir şekilde yaşadıklarını görüyor ve üzülüyorum diyen ve Hudisa Doğa Sporları Topluluğu kurarak gençlerle bir araya gelen grubun üyesi Bünyamin SARIBAŞ; “Arkadaşlarım Musa Demircioğlu, Selim Akdemirci, Erdem Şen ile birlikte Rize’nin Pazar ilçesi Keskköprü köyü(HUDİSA) da kurmuş olduğumuz toplulukla Pandemi kurallarına uyarak belli zamanlarda Yayla gezileri ve Kış ayında da kayak için Kayak merkezlerine gidiyoruz” dedi.

Sarıbaş, “Bu haftada Sarıkamış kayak merkezine gittik. Rize’de faaliyet gösteren KDRK Dağcılık Kulübü ile karşılaştık. Hep birlikte kayak yaptık. Ardından Kayak merkezine gelen ziyaretçilerle birlikte yöremize özgün tulum eşliğinde karlar üzerinde horon oynadık. İlgi ile izlenen bu etkinliğimiz farklı bölgelerde PANDEMİ kurallarına uyularak devam ediyor” diye konuştu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI