Rizeli Emekli Memur evinin çevresini botanik bahçeye çevirdi.

Rize’nin Pazar İlçesinde yaz aylarında İstanbul’dan gelerek, Cumhuriyet Mahallesindeki evinde yaklaşık 1 ay kalan Işık Telatar(58),çiçekleri çok sevdiğini, gittiği her tatil bölgesinden çantasına değişik tür çiçeklerin tohum ve fi

YÖREDEN HABER 24.04.2022 13:06:23 573 0
Rizeli Emekli Memur evinin çevresini botanik bahçeye çevirdi.

PAZAR-Rize’nin Pazar İlçesinde yaz aylarında İstanbul’dan gelerek, Cumhuriyet Mahallesindeki evinde yaklaşık 1 ay kalan Işık Telatar(58),çiçekleri çok sevdiğini, gittiği her tatil bölgesinden çantasına değişik tür çiçeklerin tohum ve fidesini alarak memleketine getirip evinin bahçesine ektiğini söyledi.

Işık Telatar(58), “Aslında biz İstanbul’da yaşıyoruz. Çocuklarımız orada. Yazın bir aya gelip gidiyoruz. Burada 50 çeşit bitki, çiçek yetiştiriyoruz” dedi.

Telatar, İlçemiz Pazar deniz seviyesine çok yakın olmasına rağmen burada bunları yetiştirebiliyorsak, yüksek rakımlarda daha da farklı bitkiler yetişebilir diyerek, Pazar Ziraat Fakültesi akademisyenlerine de şu mesajı yolladı.” Bu konularda araştırma yaparlarsa memleketimizde çok güzel şeylerin olacağına inanıyorum”

Biz burada sadece yazları bunları yetiştiriyoruz. Kışın da burada olsak daha farklı şeyleri yapacağımıza da inanıyorum” ifadelerini kullanan Işık Telalar, “Kışın İstanbul’da kalıyoruz. Bazen yılda birkaç kez de geldiğimiz oluyor. Biz çiçekleri çok seviyoruz” diye konuştu.

Burada yetişmez dedikleri birçok türü kendilerinin ekerek yetiştirdiklerini söyleyen Telatar, Biz Datça’ya tatile gittik. Valizleri yanımıza aldık. Bagajlara çiçek doldurarak geldik. Yalova’dan İstanbul’dan da meyve fidanları getirip buraya diktik. Bodrum’dan değişik çiçek getirdik ve onu daha burada büyütüyoruz. İstanbul’dan yola çıktığımızda her çiçekçiye uğrar farklı bir tür olup olmadığını öğreniriz varsa da alırız” dedi.

Telatar, bakımını yaptıktan sonra her türlü çiçeğin bölgemizde yetişeceğini de sözlerine ekledi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI