Rize’den Erzurum’a Kayak için gidiyorlar

Rizeli kayak severler bölgede kayak merkezinin olmayışından dolayı hafta sonu kayak için Erzurum Palandöken’e gidiyorlar.

YÖREDEN HABER 13.01.2021 14:09:26 152 0
Rize’den Erzurum’a Kayak için gidiyorlar

FOTOĞRAFLAR; SABİT UÇAK

Rizeli kayak severler bölgede kayak merkezinin olmayışından dolayı hafta sonu kayak için Erzurum Palandöken’e gidiyorlar.

Ardeşen ve Pazar’dan yola çıkan 60 yaşındaki Nurettin Eksizlmez,53 yaşında Yavuz Kabaoğlu ile 43 yaşındaki Sabit Uçak kayak için Erzurum’a gittiler.

Bölgede Kayak merkezinin olmayışından şikayetçi olan kayakçılar, altı saat yollarda zamanımız geçiyor. Yorgun argın buraya varıyoruz. Aynı gün kayak yapıp, akşam konakladıktan sonra sabah tekrar kayak yaparak geriye dönüyoruz. Toplamda 10 saat yollarda zamanımız geçiyor”. Dediler.

Yavuz Kabaoğlu “Bizim burada olmamamız gerekirdi. Rize’den buraya geliyoruz.5-6 saat araç kullanıyoruz. Yorucu oluyor. Burada bir akşam konaklamak zorunda kalıyoruz. Bir sonraki gün kayak yaparak konaklamadan geri dönüyoruz. Burada bayağı sıkıntılar çekiyoruz.” dedi.

Kabaoğu, “Ülkemizde en çok kar Doğu Karadeniz’de memleketimiz Rize’de Kaçkarlarda var. Bizim yöremizin alanı şu an kayak yaptığımız yerden daha da geniş ve kayak için elverişlidir. Hatta Dünyada en ünlü kayak merkezlerinden biri de olabilir. O yüzden ünlü kayakçılar Heliski yapmak için Kaçkarları tercih ediyorlar. Bizimde yapabileceğimiz o keyfi gelip yöremizde yapıyorlar. Projeleri yapılıyor, her sene açıklamalar yapılıyor ama sonuç hala yok. Burada yapılan pistte varlıklı aileler ve dar gelirlilerde kayak yapabilir. Ben 53 yaşımdayayım.20 yıldır kayak yapıyorum. Çok şükür bir kazada yaşamadım. Arkadaşlarıma da tavsiye ediyorum. Bu zevkimi kendi memleketimde yıllardır hayal ettiğim halde yaşayamıyorum. Birçok açıklamalar yapıldı. Birde buradan tekrar çağrıda bulunuyorum. Umarım bizi izleyen idarecilerimiz konuya daha duyarlı el atarlar. Zaman zaman siyasetçilere konuyu açmamıza rağmen hala sonuç yok. Türkiye’de hiçbir bölgede Kar yokken bizim Kaçkarlarda Kar var.

Standartlara uygun kayak yapılabilecek yer ve kar bulunuyor. Aynı zamanda dünya standartlarının üzerinde kaliteli kar vardır. Bu bölge 10 yıllar öncesinde değerlendirilmesi gerekirdi. Lakin hep ötelenerek bu zamana gelindi”. diye konuştu

Nurettin Eksizlmez “Bunu yaşamak lazım. Anlatmakla olacak gibi değil. Herkesin bu sporu yapmasını tavsiye ediyorum. Kayağı dört yaşındaki çocukta yapar, yetmiş yaşındaki yaşlıda bu kayağı yapar”dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI