Rize'de Yılın ahisi onuruna iftar verildi

29. Ahilik Haftası etkinlikleri çerçevesinde ilk olarak Rize'de ardından ülkemizde Yılın Ahisi olarak seçilip Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından ödüllendirilen Güneysu İlçesi esnaflarından İmdat Gündoğar onuruna

YÖREDEN HABER 25.06.2016 14:20:41 38 0
Rize
 Güneysu Kaymakamlığı, Güneysu Belediyesi ve Güneysu Esnaf ve Sanatkârlar Odasıyla birlikte düzenlenen programa Vali Erdoğan Bektaş, Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, Kalkandere Kaymakamı Ömer Çimşit, İyidere Kaymakamı Ömer Faruk Tuncer, Güneysu İlçe Jandarma Komutanı Ali Çakır, Güneysu Belediye Başkanı Halil Turan, Rize Esnaf ve Sanatkârlar Odası Birliği Başkanı Muammer Atılgan, Güneysu Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ali Karslı ile birlikte esnaflar katıldı.

Davete icabet edenler için bir teşekkür konuşması yapan Güneysu Kaymakamı İhsan Selim Baydaş, ' Uzun yıllardır esnaflığa devam eden İmdat Amcamız, her hayır işinin başında ilk gördüğümüz kimsedir. Ayrıca bir neslin hem mesleki olarak hem de dini olarak yetişmesine öncülük etmiştir. Biz de bu yönlerini göze alarak bu geceyi bir vefa gecesi olsun istedik. İnşallah İmdat Amcamız, esnaflığından önce dile getirdiğimiz hayırseverliğini, vefasını, ilme verdiği değeri devam ettirmesi adına kendisine kıymetli bir ömür diliyorum. Ben davetimize icabet ettiğiniz için başta Sayın Valimiz olmak üzere tüm misafirlerimize teşekkür ediyorum.' diyerek düşüncelerini belirtti.

Yılın Ahisi İmdat Gündoğar onuruna verilen iftar yemeğinde konuşan Vali Erdoğan Bektaş da, 'Bizim atalarımızdan aldığımız örf ve adetlerimizi gelen yeni nesle aktarmamız gerekiyor. . Bu bir esnaf örgütlenmesidir. Ahilik, kökleri geçmişimize dayanan gerçek bir esnaf organizasyonu ve atalarımızdan aldığımız değerleri hayırla yoğurarak bir sonraki nesle aktarmamızı sağlayan kökleri 1300'lü yıllara dayanmış olan bir birliktir. Başkaları karşılık bekleyerek verirken, biz Ahilik kültürüyle karşılık beklemeden vermeyi öğrendik. Çağın gereklerinden dolayı giderek kaybolan bu anlayış, umarım bu akşam İmdat Amcamız onuruna verilen yemekler gibi kardeşlik ortamıyla artar. Ben yılın Ahisi seçilen İmdat Gündoğar amcamızı tekrar tebrik ediyorum.' diyerek duygularını ifade etti.

İftar programının ardından Güneysu Öğretmen Evinden ayrılan Vali Erdoğan Bektaş, Güneysu İlim Öğrenenlere Yardım Vakfı'nı ziyaret etti.




Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI