Rize'de yaklaşık 350 köy var.Kışın %90 boşalıyor

AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, son TÜİK raporlarına göre kışın nüfusunun yüzde 96’sının şehir merkezinde yaşadığı Rize'de vatandaşların köylerle olan bağlarının güçlendirilmesi gerektiğini, insanların köyde yaşamaya

YÖREDEN HABER 8.07.2014 11:45:28 103 0
Rize
Rize’de bulunan AK Parti Rize milletvekili Hasan Karal, il genel meclisi temmuz ayı ilk birleştirme toplantısına misafir olarak katıldı. Karal buradaki toplantıda bir de konuşma yaptı.

Karal toplantıdaki konuşmasında köylerde yaşayan insan sayısının azlığına dikkat çekerek şunları söyledi; “Rize’mizde en büyük hedefimiz, en büyük hayalimiz ve en büyük amacımız bence şu olmalıdır; Rize merkezde yaşayan insanlarımızın, köyleriyle kopuk olan bağlantılarını bir an önce hayata geçirmemiz lazım. En son açıklana TÜİK raporlarına gör kış mevsiminde nüfusunun yüzde 96′sının şehir merkezinde yaşadığı bir Rize karşımızda var. Kışın köylerimizle hiç irtibatımız kalmamakta. Hâlbuki Rize merkezden Rize’nin en uzak köyüne olan mesafe bir bilemedin bir bucuk saat uzaklıkta. Rize veya ilçelerinde ki şehir merkezlerine yakınlık noktasında en fazla 10-15 dakikada ulaşabileceğimiz birçok köyümüz var. Ama bu köylerimizde bile maalesef kışın, vatandaşlarımızın yüzde 90′ını ve üzerindeki insanımız şehirlere iniyor.

Deyim yerindeyse köylerdeki irtibatımızı bağlarımız kopardık. Bu insanları köylere yavaş yavaş nasıl çekebiliriz, en azından işini gücünü gündüz şehirde görüp akşamları köydeki o nezih hayata bu insanları döndürebiliriz. Siyasiler olarak biz bunun kaygısını taşımalıyız. Şahsı tespitlerime göre köylere dönüş azda olsa başladı.”

İl genel meclisinin Rize’deki köylere götürülen hizmetler konusunda ne kadar hassas ve adaletli bir yaklaşım içerinde olduğuna dikkat çeken Karal, “Rize’mizin yaklaşık 350 tane köyü var. Bu köylerimize yatırımların taşınması ve ulaştırılması noktasında bizim iktidarımız döneminde, özellikle il genel meclisimizin almış olduğu kararlar doğrultusunda ortaya konan adaletli bir yaklaşımın yadsınmayacak kadar önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Merkezden gelen ödeneklerin En büyük yatırım insanımıza yapılan yatırımdır anlayışıyla yola çıkarak adaletli bir şekilde tüm köylerimize dağıtılmış olması tebrik ve takdir edilecek bir durumdur. Rize’nin tamamı bizimdir. Siyasi düşüncesi ne olursa olsun, dünya görüşü ne olursa olsun bizi m her insanımıza eşit ve adil bir şekilde yatırım ve hizmet götürme temel prensibimiz olmalıdır. Bu konuda da gerekli hassasiyeti gösterdiğiniz için teşekkür ederim.” şeklinde konuştu.Çay tv
 

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI