Rize’de sokağa çıkma yasağı sonrası caddeler boş kaldı

Tüm Türkiye'de hafta sonu kısıtlamaları bugün saat 21.00’de başladı. Cuma akşamı 21.00'de başlayan kısıtlama pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek.

YÖREDEN HABER 5.12.2020 12:57:39 68 0
Rize’de sokağa çıkma yasağı sonrası caddeler boş kaldı

Ali Akyıldız

PAZAR-Hafta sonu kısıtlamaları bugün saat 21.00’de başladı. Cuma akşamı 21.00'de başlayan kısıtlama pazartesi sabahı saat 05.00'e kadar kesintisiz devam edecek.

Türkiye’de dün akşam itibari ile başlayan iki günlük sokağa çıkma kısıtlaması sonrasın Rize’nin Pazar ilçesinde sokak ve caddeler neredeyse boş kaldı.

Tüm dünyayı ve Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs (Kovid19) tedbirleri kapsamında, geçtiğimiz haftalarda uygulanan hafta sonu belirli saatlerde sokağa çıkma kısıtlamasının ardından, yeni kararlar alındı. Artan korona virüsü vakalarını engellemek adına bu hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, 4 Aralık Cuma günü saat 21.00’de başlayıp, 7 Aralık Pazartesi günü saat 05.00’e kadar devam edecek.

Kısıtlamanın olduğu cumartesi ve pazar günleri market, bakkal, manav, kasap ve kuruyemişçiler 10.00-17.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecek.

Kısıtlama sürecinde (65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altında bulunanlar hariç) unlu mamul ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) yürüme mesafesindeki fırına gidilebilecek.

Kısıtlamanın ilk gününde Pazar İlçesinde Sokak ve caddeler neredeyse boş kaldı. Polis, bekçi, zabıta ve temizlik işçilerinin görev aldığı sokaklarda denetimler sürdürüldü. ilçenin en önemli noktalarından Demokrasi Meydanı, Karadeniz Sahil Yolu, cadde ve sokaklarda sessizlik hakim oldu.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI