Rize'de EHAD Çalışmaları Takdir topluyor

Kısa adı EHAD olan, Rize Evrensel Hafızlar Derneği Şubesinin mili ve manevi alanda yapmış olduğu çok sayıda hizmet, Rize kamuoyu tarafından takdir ve tebrikle karşılanıyor.

YÖREDEN HABER 2.05.2016 14:37:40 24 0
Rize
Evrensel Hafızlar Derneği Rize Şube Başkanı Ali Kalender ve Yardımcısı Mustafa Aziz Kazdal, Rize’de başta hafızlık eğitimi olmak üzere genç nesillere yönelik yapmış oldukları hizmet çalışmalarıyla ilgili şu açıklamalarda bulundular, ”İlimizde hizmete başladığımız tarihten bu zamana kadar şehri merkezimizdeki onlarca esnafımıza Kuranı kerimi okuma eğitimi verdik' dedi.

Kalender ve Kazadal 'Zamanında kuranı kerimi okuma eğitimi almamış olan kardeşlerimize kendi istekleri doğrultusunda Kuranı kerimi okuma eğitimlerimize devam ediyoruz. Derneğimiz eğitim salonunda haftada bir defa ilimi akademik sohbetlerimize devam ediyoruz. Yönetim kurulumuz olarak tespit ettiğimiz bir kitabı satın alarak, o kitabının okunmasını tamamladıktan sonra, kitabı kendisinin de okuduğu Recep Tayyip Erdoğan Üniversitemizde görevli öğretim üyesi hocamızı derneğimize davet ederek, kitabının mütalaasını bizlerle paylaşmaktadır. Bir başka önemli çalışmamız yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte, Çocuk eğitim merkezimiz adı altında çocuklarımıza, Kuranı kerim ve ilmihal bilgileri eğitimi vermekteyiz. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tefsir Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hafız Muhammet Yılmaz hocamız derneğimizde ayda bir defa düzenli dersler vermektedir. Deniz caddesinde bulunan derneğimizin eğitimlerinden faydalanmak isteyen kardeşlerimize eğitim vermek,  Evrensel Hafızlar Derneği genel merkezimiz ve Türkiye genelinde kurulu bulunan şubelerimizin hizmet parolası olan, “İnsanların en hayırlısı Kur’an-ı öğrenen ve öğretenlerinizdir” ve “Kur’an-ı Kerim’e Hizmet Şereftir” düsturu çerçevesinde ve de dua alma gayemiz dışında hiçbir amaç gayemiz yoktur
” diye konuştular.

HABER: BAYRAM ALİ KAVALCI
 
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı