Rize’de “Çevre ve Çocuk Şenliği” Düzenlendi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda 81 ilde düzenlediği “Çevre ve Çocuk Şenliği” Rize’de de coşkuyla gerçekleştirildi.

YÖREDEN HABER 26.04.2022 09:57:00 75 0
Rize’de “Çevre ve Çocuk Şenliği” Düzenlendi

Yenişehir Kapalı Spor Salonunda gerçekleşen etkinliğe Rize Valisi Kemal Çeber, Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Patlak, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Dedebağı, kurum müdürleri, vatandaşlar ve günün sahibi öğrenciler katıldı.

Etkinlik kapsamında; ahşap boyama, taş boyama ve makrome atölyesi olmak üzere üç farklı atölye çalışması yapıldı. Objeleri kendi hayal dünyalarına göre boyayıp, rengârenk makrome iplerini dokuyan öğrenciler eğlenceli saatler geçirdi.

Çevre Müfettişi şarkısı eşliğinde gerçekleşen etkinlikte katılım sağlayan öğrencilere, çevre müfettişi şapkası, tişörtü, meyve suyu, su ve pamuk şeker dağıtıldı. Çocukların bu özel gününde onlarla yakından ilgilenerek isteklerini kırmayan Vali Kemal Çeber ve Belediye Başkanı Rahmi Metin etraflarında sevgi yumağı oluşturan çocuklarla sık sık fotoğraf çektirerek ilgilendi.

Türkiye genelinde gerçekleştirilecek etkinlik ile birlikte şenliğe katılacak yüz binlerce çocuğa sıfır atık, geri dönüşüm, iklim değişikliği, doğa ve çevre bilinci kazandırılması amaçlanıyor.


Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI