Rize’de Aralık ayına Karla uyandılar

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder yaylasından 6 km uzaklıkta bulunan 1600 rakımlı Galler düzünde, çadırlar kar altında kaldı.

YÖREDEN HABER 1.12.2021 12:07:08 26 0
Rize’de Aralık ayına Karla uyandılar

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder yaylasından 6 km uzaklıkta bulunan 1600 rakımlı Galler düzünde hava sıcaklığındaki ani düşüşle birlikte bir süredir etkili olan hafif yağmur, gece geç saatlerde başlayan ve Aralık ayının ilk günün ilk saatlerinde de devam eden kar yağışına bıraktı

Dün arkadaşıyla birlikte Galler düzüne kamp için çıkan Doğu Karadeniz Doğa Sporları Kulübü(DOKADAK) Kulübü başkanı Dursun Ali Demiroğlu, Aralık ayının ilk günü çadırdan dışarı çıktığında yoğun kar yağışıyla sürpriz yaşadı.

Demiroğlu, geleneksel haline getirdiğimiz Kış ayını Kaçkarların herhangi bir bölgesinde kamp kurarak geçirmeyi bu senede devam ettirdim. Arkadaşım ile birlikte Ardeşen’den Galler düzüne 30 Kasım 2021 de gelerek hafif yağmurlu bir havada Çadır kurduk. Gece geç saatlerde kar yağmaya başladı. Sabah uyandığımızda çadırlarımızın kar altında kaldığını gördük. Kış ayının ilk gününde Kar bize gelmeden biz ona geldik. Şartlar zor olsa da, çok güzel bir gün yaşadık” dedi.


Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı