Rize ve ilçelerinin suyu masaya yatırldı

Rize İli İçme-Kullanma Suları Değerlendirme Toplantısı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın Başkanlığında yapıldı.

YÖREDEN HABER 2.11.2016 07:17:45 12 0
Rize ve ilçelerinin suyu masaya yatırldı
Rize İli İçme-Kullanma Suları Değerlendirme Toplantısı, Rize Valisi Erdoğan Bektaş’ın Başkanlığında yapıldı. Rize Valiliği Toplantı Salonunda gerçekleştirilen ve bütün ilçe kaymakamları ile belediye başkanları katıldığı toplantıda İl Sağlık Müdürü ve Rize Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr.Mustafa Tepe bir sunum yaptı.
Dr. Mustafa Tepe, sağlıklı suyun önemi, İlimizde içme - kullanma sularının durumu, depolanması ve su şebekelerinde yapılması gereken işler başlıklarıyla yaptığı sunumla katılımcılara bilgilendirmelerde bulundu. Kullanılan suların zararlı mikroorganizmalardan ve bakterilerden arınması için muhakkak klorlanması gerektiğinin altını çizen Dr. Tepe ayrıca sulardaki klor oranının 0,2 – 0,5 ppm aralığında olması gerektiğini önemine değindi.

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, toplantının son bölümünde yaptığı değerlendirmede, insan sağlığının her şeyden önemli olduğunu belirterek; “Su hayatın ta kendisidir. Bu yüzden halkımıza insan sağlığına zararlı olabilecek mikroorganizmaları ve kimyasalları içermeyen aynı zamanda sağlık için gerekli mineralleri yeterli içme ve kullanma suyu sağlamalıyız. Bu toplantı ile İlimizdeki su kaynaklarını, depolanmasını ve su şebekelerinin değerlendirmiş olduk.

Kullandığımız sulara dışardan herhangi bir etkenin karışmaması ve hemşerilerimizin musluklarından akan suları gönül rahatlığıyla kullanabilmeleri için gerek ilçe kaymakamlıklarımız, gerek belediyelerimiz ve gerekse İl Özel İdaresince gerekli takipler ve yatırımlar yapılmaktadır. Alınması gereken ilave tedbirler konusunda da, bu toplantı çok verimli olmuştur” şeklinde konuştu.  
Rize valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı