RİZE VE İLÇELERİNDE COŞKULU KUTLAMA...

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI RİZE-PAZAR VE ARDEŞEN'DE KUTLANDI!

YÖREDEN HABER 30.08.2013 14:11:11 13 0
RİZE VE İLÇELERİNDE COŞKULU KUTLAMA...


Bugün 30 Ağustos Zafer Bayramı.Tüm Ülkemizde coşku ile kutlanan Zafer Bayramı İl ve ilçelerimizde yapılan törenlerle kutlandı.

RİZE'DE 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI
30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü tüm yurtta olduğu gibi Rize’de de çeşitli etkinlikler ile kutlandı. İlk olarak Rize Valisi Nurullah Çakır makamında tebrikleri kabul etti. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na Rize Valiliği, Rize Belediye Başkanlığı ve Rize Jandarma Komutanlığı çelenkleri bırakıldı. Bürokratlar, Siyasi parti temsilcileri ve askerlerin katıldığı törende Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Jandarma İl Komutanı Jandarma Albay İsmen Sansever okunan İstiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından törene katılanların günlerini kutladılar. Günün anlam ve önemini anlatan konuşmayı Jandarma Binbaşı Hilmi Sandallı yaptı. Ardından günün anlam ve önemi ile ilgili şiirler okundu. Tören askerlerin resmi geçidi ise son bulurken, Rize Belediyesi tarafından müzik yayını yapıldı. Tulum çalınırken tören alanındaki herkes horona davet edildi. Horona ilk olarak Rize Valisi Nurullah Çakır, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ve Rize Jandarma İl Komutanı Jandarma Albay İsmen Sansever ve İl Emniyet Müdürü Hüseyin Yenice girdi. Ardından asker ve vatandaşların katılımı ile horon halkası genişledi. Horonu izleyen turistler de horona katıldı.


PAZAR'DA 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI.....

İlçede gerçekleştirilen kutlama saat 09.00’da Belediye Meydan Parkı’nda Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, Saygı Duruşu, İstiklal Marşının okunması ve göndere bayrak çekilmesi ile başladı.

Törene Pazar Kaymakam Vekili Rize Vali Yardımcısı Bahattin Alp Arslanköylü, İlçe Garnizon Komutanı Yüzbaşı Ömer Kodaman, Belediye Başkanı Ahmet Basa, Cumhuriyet Başsavcısı Yalçın Küçük, Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik, Pazar İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Erhan Subaşı, Pazar Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Pazar Yüksekokul Müdürü Prof. Dr. Fatih Seyis, daire amirleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri ilçe temsilcileri, gaziler ile askeri erkan katıldı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Pazar Hava Radar Komutanı Üsteğmen Mustafa Çelik yaptı. Çelik, günün anlamının adında saklı olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

“30 ağustos Zafer Bayramından kastım düşmanları mağlup ederek özgürlük ve bağımsızlık kazanmaktır. Özgürlük ve bağımsızlık diyorum, yani anamızın bacımızın namusu, ibadet edebilmemizin temel dayanağı ve şu anda sahip olduğumuz her şeydir. Mustafa kemal savaşlara sömürgeci devletler gibi kendisine çıkar sağlayacak şekilde değil hukukun insan yaşamının da üzerinde tuttuğu insan onuruna duyduğu saygı doğrultusunda “Yurtta Sulh Cihanda Sulh” zihniyetiyle bakmıştır. Ve savaş kaçınılmaz olmalıdır. Bir ulusun hayatı söz konusu olmadıkça savaş bir cinayettir diyerek savaşa hangi şartlar altında girdiğimizi en iyi şekilde anlatmıştır. Savaşın sebebinin dışında içeriğinde gerçekleşen olaylarda savaşın ciddiyetini ve başarının büyüklüğünün anlaşılması için önem taşımaktadır.”



ARDEŞEN 30 AĞUSTOS KUTLAMALARI


30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününün 91. Yıldönümü Rize’nin Ardeşen ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı. Kutlama programı Ardeşen Hükümet Konağı önünde gerçekleştirildi.


Buradaki törenlere Ardeşen Kaymakamı İlyas Memiş, Ardeşen İlçe Jandarma Bölük Komutanı Üsteğmen Adem Ten, Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, Ardeşen İlçe Emniyet Müdürü Turan Sarı, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Ardeşen Meslek Yüksek Okulu Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cengiz Yanıklar, Tunca Belediye Başkanı Ahmet Topal, siyasi parti ilçe başkanları, daire amirleri ve sivil toplum örgüt temsilcileri katıldı.


Tören ilk olarak Atatürk Anıtı’na Ardeşen Kaymakamlığı, Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı ve Ardeşen Belediyesi’nin çelenklerinin sunulmasıyla başladı. Çelenklerin sunulmasından sonra saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Ardeşen İlçe Jandarma Komutanlığı Jandarma Üstçavuş Levent Altan yaptı.

30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetler Gününün 91. Yıldönümü törenleri Ardeşen Kaymakamlığı’ndaki tebriklerin kabulüyle son buldu.

 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı