Rize Valisi Pazar'da

Vali Ersin Yazıcı, 'Rize'de Eğitime Nitelik Kazandırma' (RENK) projesi kapsamında Pazar Atatürk Anadolu Lisesini ziyaret etti.

YÖREDEN HABER 5.05.2016 13:15:23 20 0
Rize Valisi Pazar

Ziyaretinde öğretmenlerle toplantı yapan Vali Yazıcı, ' İlimizin eğitim kalitesini yükseltme anlamında yürüttüğümüz proje ve çalışmaların en önemli parçalarından biri şüphesiz sizlersiniz. İdarecilerimiz, öğretmenlerimiz bu işe gönüllerini koydular. Öğrenciler eğitimle ilgili duyarlılar. Karşılıklı bu duyarlılığın bize başarıyı getireceğine inanıyorum. Öğrencilerimizin başarılı olmasında, millî, manevi ve kültürel değerleri benimseyerek yetişmesinde en büyük görev şüphesiz öğretmenlerimize düşmektedir. Öğretmenlerimizle, öğrencilerimizle, velilerimizle birlikte güzel bir hava yakalayarak, eğitimde başarılı bir hamle yapma gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda hep birlikte gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceğiz. Bu iş bir ekip çalışmasıdır ' diye konuştu.

Vali Ersin Yazıcı, öğretmenlerle yaptığı sohbette, Rize'nin eğitimdeki başarısının arttırılmasında, öğretmenlere büyük görev düştüğünü ifade ederken, öğrencilerin üzerinde çok büyük etkisi olan ailelerin de çocuklarının eğitimiyle yakından ilgilenmesi gerektiğini de söyledi.

SON SINIF ÖĞRENCİLERİYLE BİR ARADA
Yardımcısı Mehmet Kurt, Pazar Kaymakamı Selçuk Aslan, İl Milli Eğitim Müdürü Şemsettin Durmuş, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet Büyük ile birlikte gittiği okulda incelemelerde bulunan Vali Yazıcı, dersliklere girerek, üniversite sınavlarına hazırlanan 12. sınıf öğrencileriyle sohbet etti.

BENİM İÇİ N ÖZEL BİR DURUM
Rize genelinde sınava girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Vali Yazıcı, 'Sizlerin yanında olmak, sizlerle tanışmak gerçekten benim için özel bir durum. İstediğiniz bölümün istediğiniz okulun tercihini kendiniz belirleyin ama ailenizin söylediklerini de iyi dinleyin. Unutmayın ki başarılarınız sonucunda kendi alanınızda güzel okullara girerek eğitimlerinizi tamamlayacaksınız ve memleketimize ve milletimize güzel hizmetler sunacaksınız 'dedi.

HAYAL ETMEK BAŞARININ BAŞLANGICIDIR
Hayal etmek başarının başlangıcıdır diyen Vali Yazıcı, 'Önce hayalinizi kurun ve ardından bu hayalinize ulaşma adına adımlayın, yürüyün ve koşun. Geleceğe ilişkin mutlaka hayalleriniz vardır özellikle de sizlerin hayal gücü çok önemli. Siz hayalinizin peşinden koşun. Geçmişte de başaranlar hep hayal edenler olmuştur. Kitap okumanın hayal gücünü genişletmeye, düşüncelerini ve kendini ifade etmeye katkısı çoktur ' diye konuştu.

GÜNDE KAÇ SAAT ÇALIŞIYORSUNUZ
Öğrenciler Vali Yazıcı'ya: ' Nasıl Vali oldunuz, kimler Vali olabilir, mesleğinizin amacı nedir?' gibi sorular sorarken bazı öğrenciler de: 'Vali olmasaydınız mesleğiniz ne olurdu, işinizden ailenize vakit ayırabiliyor musunuz, Günde kaç saat çalışıyorsunuz, görevinizden memnun musunuz?' gibi soruları da yönettiler.

KENDİMİ ŞANSLI HİSSEDİYORUM
Öğrencilerin sorularına içtenlikle cevap veren Vali Yazıcı, mesleği hakkında sorulan bir soruya, 'Bizim mesleğin asıl çekirdeği kaymakamlıktır' dedi. Valilik Makamına kadar uzanan süreci de öğrencilerle paylaşan Vali Yazıcı, ' Üniversite yıllarım hep çalışarak geçti. Çalışarak okuduğum için kendimi şanslı hissediyorum. Özellikle öğrenim gördüğümüz konuyla ilgili bir sektörde çalışma şansı elde edince değerlendirmek gerekir. Bu meslek fedakârlık gerektiriyor. Sorumluluğunuz büyük, her zaman vatandaşın yanında olmanız gerekiyor. Bu makam çözüm üretme makamı, dolayısıyla herkesi dinlemek zorundasınız. Mesai saati gözetmeksizin çalışmalısınız. Bizler, yasalarla belirlenen kurallar ve programlara uygun olarak halkımıza hizmet ederiz. Devlet kurumlarının uyumlu ve ahenkli bir şekilde işleyişinde valilerin koordinasyon görevi bulunuyor 'şeklinde ifade etti.
Haber: Metehan Gedik
Fotoğraflar: Hakan Dursun 

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı