Rize Valisi Bektaş İl Genel Meclisine hitap etti

Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize İl Genel Meclisi toplantısına katılarak meclis üyelerine hitap etti.

YÖREDEN HABER 8.11.2016 07:03:56 98 0
Rize Valisi Bektaş İl Genel Meclisine hitap etti
Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Rize İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Kazancı’nın yönettiği Kasım ayı bütçe görüşmelerinin 5. birleşim 1. oturuma katılarak meclis üyelerine hitap etti.

Kamuya ait kaynakların verimli kullanılmasının önemine değinen Vali Bektaş; “Rize’nin coğrafi yapısı gereği, yerleşim alanları oldukça dağınık. Bu da bize ulaşım ve yol konusunda ekstra maliyetler getiriyor. Bu yüzden bölgesel düşünmeyip, düzgün işleyen ulaşım aksları oluşturmalıyız. Yatırımlarımızı planlarken bunu dikkate alırsak, geri dönüşümü daha etkili ve daha verimli olacaktır” dedi.

Rize’nin sahip olduğu turizm değerlerine oranla, turizm gelirlerinden gerektiği kadar yararlanamadığına ifade eden Vali Bektaş; “Rize turizmine doğrudan etki edecek büyük çaplı altyapı yatırımları gerçekleştirilmekte. Ayder Yaylası için de bir proje hazırlığımız bulunmakta. Bunların paralelinde gerçekleştirdiğimiz yatırımlarla hem ulaşım sorununu çözüme kavuşturmalı, hem de turizme altyapı oluşturmalıyız. Bu yüzden grup yollarına öncelik vermeliyiz. İdare olarak, İl Özel İdaresinin 2017 yılı bütçesini hazırlarken bunu ön planda tuttuk” şeklinde konuştu.

Vali Bektaş, ayrıca yatırımların planlanması aşamasında halkın beklentilerinin dikkate alınması gerektiğini belirterek; “Vatandaşın istemeyeceği hiçbir şeyin hayata geçirilemeyeceğini 15 Temmuz da tüm dünyaya gösterdik. Vatandaşlarımızın beklentilerini karşılamak için el birliğiyle çalışacağız. Her şeyi konuşarak, yatırımları birlikte planlayacağız ve halkımıza en doğru yatırımı birlikte sunacağız. Bu Meclis karar mercii. Rize için en doğru kararları birlikte alıp, her anlamda Rize’yi hak ettiği yere birlikte taşıyacağız” diye konuştu.

İl Genel Meclisi üyelerinden gelen bir soru üzerine Rize’nin içme ve kullanma sularına da değinen Vali Bektaş, “Bol yağış alan ilimizde su sorunu yaşamamak için gerek belediyelerimiz, gerekse İl Özel İdaremiz gerekli yatırımları yapmıştır. Tesis ve şebeke anlamında pek bir sorunumuz yok. Var olan sorunlar da ilgili kurumlar tarafından hızla giderilmekte. Vatandaşlarımıza sunduğumuz suyun kalitesinin arttırılması için alınması gereken ilave tedbirler konusunda, geçen hafta İl Sağlık Müdürlüğü ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğünün organizesinde, tüm kaymakamlarımızın ve belediye başkanlarının katılımı ile bir toplantı düzenledik. Toplantıda var olan su kaynaklarımızın düzenli bir şekilde klorlanması ve periyodik bakımlarının yapılması yönünde bir fikir birliği oluştu. İnsan sağlığı her şeyden önemli, bu yüzden ilgili birimlerin buna gerekli hassasiyeti gösterecekleri konusunda hiçbir kuşkum yok” şeklinde konuştu ve İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine çalışmalarında başarılar dileyerek alınan kararların Rize’ye ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.
Rize Valiliği

Anahtar Kelimeler:
1

ÇAYMER sezonu açtı, kendi yaş çay fiyatını açıkladı

2

Macaristan’dan getirdiler, Rize’de denenmeye başlandı

3

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

4

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

5

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI