Rize Valiliği ve RTEÜ'den Pazar'a Kütüphane

RTEÜ’den Pazar Vali Erdal Ata İlköğretim Okuluna Kütüphane kazandırıldı.

YÖREDEN HABER 2.04.2014 19:24:32 12 0
Rize Valiliği ve RTEÜ
Rize Valiliği ile Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi işbirliğinde bu yıl 50. si kutlanan Kütüphane Haftası Etkinlikleri, Üniversitenin Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından Rize’nin Pazar ilçesi Irmak köyündeki Vali Erdal Ata İlköğretim Okuluna kazandırılan Kütüphanenin resmi açılışı ile başladı.

Öğrenciler tarafından çiçeklerle karşılanan Pazar Kaymakamı Selçuk ASLAN ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, Vali Erdal Ata İlköğretim Okulu önünde düzenlenen törende yaptıkları konuşmada, okuyan bir nesil sonucunda bilgi toplumuna erişilebileceğini söyledi.

Konuşmaların ardından Kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi. Kaymakam Selçuk ASLAN ve Rektör Prof. Dr. Hüseyin KARAMAN, kurdeleyi günün anısına öğrencilere kestirdi.

Katılımcılar kütüphaneyi gezerek ilgililerden bilgi aldı. Yoğun programı nedeniyle açılışa katılamayan Rize Valisi Nurullah ÇAKIR ise Kütüphaneye 1 adet laptop hediye gönderdi.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından özellikle, kütüphane hizmetinden yararlanamayacak uzaklıkta bir okulun seçildiği “Kütüphanesiz Okul Kalmasın” projesi çerçevesinde ilk ve ortaöğretim okulu öğrencilerine okuma alışkanlığı kazandırmak ve kütüphanelerin sosyal bir alan olduğu bilincini aşılamak amacı güdüldü.

Haftalar süren çalışma neticesinde Vali Erdal Ata İlköğretim Okulunda kurulan Kütüphane, öğrencileri oldukça mutlu etti.

Dekoratif raf ve aksesuarlarla bezenen ve içerisinde masal, hikâye, roman, sözlük, ansiklopedi ve kaynak kitapların yer aldığı Kütüphanede ayrıca çocuklar için sosyal alan da oluşturuldu.

Törene, Pazar Belediye Başkanı Dr. Ahmet BASA, RTEÜ Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fatih SEYİS, Üniversitenin Genel Sekreteri Doç. Dr. Ali BİLGİN, Pazar İlçe Milli Eğitim Müdürü Nimet BÜYÜK, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı personeli, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Bu arada, 31 Mart- 06 Nisan 2014 tarihleri arasında kutlanan 50. Kütüphane Haftası Etkinlikleri kapsamında ayrıca tanıtım gezileri, film gösterimleri, şiir dinletileri vb. faaliyetler gerçekleştirilecek.

 
    

Anahtar Kelimeler:
1

Projenin ilk ayağı Rize Pazar’da başladı.

2

İSTANBUL’DA DÜZENLENEN YÖRESEL ÜRÜNLER FUARI SONA ERDİ.

3

BATUM’DA SINIR TEMSİLCİLERİ TOPLANTISI YAPILDI

4

Z kuşağını anlamanın önemi!

5

Tarım Fuarındaki Yerini Aldı